Naujųjų fejerverkai: kuriuose pasaulio miestuose jie buvo gražiausi? | KaunoDiena.lt

NAUJŲJŲ FEJERVERKAI: KURIUOSE PASAULIO MIESTUOSE JIE BUVO GRAŽIAUSI?

  • 0

Per pasaulį baigė ristis Naujųjų Metų fejerverkų banga. Daugelis miestų nepagailėjo pinigų, kad 2024 metai būtų sutikti tikrai spalvingai ir linksmai, praneša LNK. Net ir musulmoniškos šalys, be abejo, tos kurios maudosi naftos doleriuose, nusprendė perimti šią vakarietišką tradiciją ir surengė įspūdingų fejerverkų bei spalvingų dronų šou.

Vieną gražiausių fejerverkų Europoje užsakė Paryžiaus merija. Matyt, taip Prancūzijos sostinė savotiškai repetuoja prieš šios vasaros Olimpines žaidynes. Neregėto dydžio žmonių minios suplūdo į Eliziejaus laukus, kad pamatytų fejerverkus ir įspūdingą šviesų šou, kuris buvo projektuojamas ant Triumfo arkos. Šviesų ir lazerių šou tema – Prancūzijos sostinės istorija. Paryžiaus merijos ir policijos vertinimu, renginyje dalyvavo apie milijonas žmonių. Laimė, jokių problemų nekilo, nes švenčių proga visoje Prancūzijoje į gatves buvo pasiųsta apie 90 tūkstančių policijos pareigūnų.

Kiek vėliau prisijungė ir Londonas. Naujųjų 2024 metų pradžią paskelbė naujai perdažytas Elžbietos bokšto laikrodis – savo garsiojo varpo – Big Beno dūžiais. Šventinis fejerverkas ir šviečiančių dronų šou buvo surengtas virš Temzės upės.

Galiausiai Naujieji persirito per Atlanto vandenyną ir pasiekė rytines Šiaurės ir Pietų Amerikų pakrantes. Niujorke naujieji metai buvo sutikti su tradiciniu „Times“ aikštės šviesų burbulu. Jo nusileidimas simbolizuoja senųjų metų pabaigą ir naujųjų metų pradžią.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Aikštėje, kuri iš tikrųjų yra septintosios aveniu ir 42 gatvės sankryža Manhatane ir kuri formaliai tęsiasi per kelis kvartalus, taip pat prisirinko daugybė žmonių – be abejo, akylai saugomų gausių Niujorko policijos pajėgų. Visi linkėjo, kad kiti metai būtų tikrai geri.

„Aš tik tikiuosi, kad tai bus tiesiog geresnė vieta. Geresnė vieta gyventi. Kad visi tiesiog susiburtų kartu ir mylėtų vieni kitus“ – kalbėjo Naujųjų šventės dalyvė Michelle Wyche.

„Neleiskite blogiui jūsų užvaldyti. Ir toliau melskitės“, – sakė turistė iš Merilendo Tamaya Eberhart Marrero.

Originaliausiai iš šaltos Europos tolybių turbūt atrodo Naujųjų sutikimas karštojoje Brazilijoje. Garsiajame Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje pažiūrėti neįtikėtinai gražaus fejerverko susirinko apie 2 milijonus žmonių. Oro temperatūra – + 24, vandens – + 25.

„Tai mano pirmas kartas Rio de Žaneire. Nėra geresnio būdo švęsti nei čia, paplūdimyje. Tiesiog neįtikėtina patirtis“, – džiaugėsi turistė iš JAV Dominic Simpson.

„Neturiu žodžių apibūdinti tam, ką pamačiau. Žmonių energija – nuostabi. Geriausios Naujųjų metų išvakarės mano gyvenime“, – kalbėjo turistas iš Argentinos Lucas Giménez.

Atskirai reikėtų paminėti ir naftos doleriais užverstas Persų įlankos šalis. Jungtiniai Arabų Emyratai vėl surengė neįtikėtino masto šou ant 800 metų aukščio Burdž Kalifa dangoraižio. Ten buvo ir gausybė dronų, taip pat ir plaukiojančių baseinuose prie aukščiausio pasaulio pastato.

Kita panaši musulmoniška šalis, taip pat pertekusi nafta ir dujomis – Kataras – irgi nusprendė perimti šią vakarietišką tradiciją ir pirmą kartą surengė naujametinių fejerverkų, bei šviečiančių dronų šou Lusailo mieste Persijos įlankos pakrantėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS