Naujuoju Airijos premjeru taps aukštojo mokslo ministras S. Harrisas | KaunoDiena.lt

NAUJUOJU AIRIJOS PREMJERU TAPS AUKŠTOJO MOKSLO MINISTRAS S. HARRISAS

  • 1

Naujuoju Airijos premjeru taps aukštojo mokslo ministras Simonas Harrisas (Saimonas Harisas) po to, kai sekmadienį jo valdančioji partija „Fine Gael“ paskyrė jį savo lyderiu.

Sekmadienį 37-erių politikas sakė, kad jam didelė garbė būti paskirtam partijos vadovu.

Manoma, kad premjeru S. Harrisas bus paskirtas kito mėnesio pradžioje, kai parlamentas grįš po atostogų.

Kiek anksčiau šią savaitę Airijos ministras pirmininkas Leo Varadkaras (Lio Varadkaras) paskelbė, kad atsistatydins, kai tik bus išrinktas jo įpėdinis.

Trečiadienį L. Varadkaras nurodė, kad sprendimą trauktis iš premjero ir partijos „Fine Gael“ vadovo postų priėmė dėl asmeninių ir politinių priežasčių ir nurodė neturįs tvirtų ateities planų. Jis teigė, kad planuoja likti dirbti parlamente kaip įstatymų leidėjas.

„Po septynerių metų kadencijos nebesu tinkamiausias žmogus šiam darbui“, – trečiadienį nurodė 45-erių L. Varadkaras.

„Mano atsistatydinimo priežastys yra asmeninės ir politinės, bet daugiausia – politinės“, – sakė jis, tačiau detalesnės informacijos nepateikė.

Po kelias valandas trukusio balsavimo S. Harrisas užsitikrino daugumos „Fine Gael“ kolegų paramą ir tapo naujuoju partijos vadovu.

„Fine Gael“ lyderio pavaduotojas Simonas Coveney (Saimonas Kovenis) pabrėžė, kad naujasis partijos vadovas ir būsimasis ministras pirmininkas yra charizmatiškas politikas, iš kurio tikimasi naujovių.

Po paskyrimo S. Harrisas padėkojo centro dešiniosios partijos nariams už pasitikėjimą ir sakė, kad už tai jiems atsilygins sunkiu darbu, kasdiene atsakomybe, nuolankumu ir pilietiškumu.

S. Harrisas, išdėstęs savo prioritetus, tvirtino, kad „Fine Gael“ pasisako už įstatymą ir tvarką, ir partijos nariams pareiškė, kad nori „atsiimti mūsų vėliavą“ iš nacionalistų, ir sulaukė garsių plojimų.

Jis taip pat pridūrė, kad padidėjus įtampai, sieks geriau suplanuotos ir tvaresnės imigracijos politikos ir kovos su populizmo keliamais pavojais.

Kalbėdamas apie užsienio politiką, jis paragino nedelsiant nutraukti ugnį Gazos Ruože ir pasmerkė Rusijos plataus masto invaziją į Ukrainą kaip siaubingą ir neteisėtą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

As

Kodel mums turi rupeti Airijos reikalai ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS