Naujuoju Rygos meru išrinktas O. Burovas | KaunoDiena.lt

NAUJUOJU RYGOS MERU IŠRINKTAS O. BUROVAS

  • 2

Rygos miesto taryba pirmadienį neeiliniame posėdyje naujuoju Latvijos sostinės meru išrinko Olegą Burovą, iki šiol laikinai ėjusį šias pareigas.

Regioninės partijos „Garbė tarnauti Rygai“ (GKR) narys O. Burovas sostinės vadovu išrinktas po du mėnesius trukusių politinių diskusijų.

Balsavime dalyvavo iš viso 48 Rygos miesto tarybos nariai. už O. Burovo kandidatūrą savo balsus atidavė 35 deputatai – 11 GKR narių, keturi Nepriklausomos deputatų frakcijos nariai, trys bloko „Už Rygą“ nariai ir 17 prorusiškos socialdemokratinės partijos „Santarvė“ deputatų.   

Kitas kandidatas į merus – Viesturas Zepas – surinko 12 balsų: už jį balsavo aštuoni partijos „Už Latvijos plėtrą“ deputatų ir keturi dešiniojo sparno nacionalinio aljanso „Viskas Latvijai!“ ir „Tėvynei ir Laisvei“ deputatai.

Keturi centro dešiniosios „Vienybės“ ir septyni Naujosios konservatorių partijos deputatai balsavime nedalyvavo. Dar neprasidėjus balsavimui jie išėjo iš posėdžių salės. Nepriklausomos deputatės Baibos Brokos balsalapis pripažintas negaliojančiu.   

Po balsavimo O. Burovas padėkojo kolegoms už parodytą paramą, taip pat padėkojo savo varžovui V. Zepui. 

Naujasis sostinės vadovas pabrėžė, jog atstovauja visos savivaldybės interesams, ir pažadėjo stengtis išlikti politiškai nešališkas bei padaryti viską, kad Rygos gyventojai didžiuotųsi savo miestu.   

Žurnalistams O. Burovas sakė, kad pirmieji jo uždaviniai bus normalaus darbo Rygos miesto taryboje atnaujinimas bei savivaldybės ateinančių metų biudžeto projekto parengimas. Jis taip pat pažymėjo, kad savivaldybė turi pradėti rimtai ruoštis „Rail Baltica“ projekto įgyvendinimui mieste. 

Problemų Rygos miesto taryboje kilo, kai tuometinis ilgametis sostinės meras Nilas Ušakovas iš „Santarvės“ buvo nušalintas nuo pareigų. Vėliau jis buvo išrinktas į Europos Parlamentą. 

Netrukus po Europos Parlamento rinkimų Rygos meru buvo išrinktas GKR narys Dainis Turlaisas. Tačiau valdančioji koalicija miesto taryboje subyrėjo, o keturi deputatai buvo pašalinti iš partijos „Santarvė“.

D. Turlaisas tris savaites mėgino suburti naują koaliciją, tačiau birželio 21 dieną jam buvo pareikštas nepasitikėjimas ir jis neteko pareigų.  

Rygos taryba turėjo iki rugpjūčio 20-osios išrinkti naują sostinės vadovą, nes priešingu atveju ji galėjo būti paleista ir būtų tekę rengti pirmalaikius rinkimus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ne laisve

Ner tiesioginiu rinkimu

Latvis

Ten turbūt Rygoj latvių nėra, visokie Burovs, Antonovs. Nuo vilko ant meškos, ta pati vata, ta Latvija tikras ruskynas. LAIDZIVUO TAUTIBU DRAUDZIBA!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS