A. Navalno apnuodijimas: ES kol kas neketina įvesti sankcijų | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO APNUODIJIMAS: ES KOL KAS NEKETINA ĮVESTI SANKCIJŲ

ES šalys svarsto dėl atsako į Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, tačiau perspėjama, kad įvesti sankcijas dar per anksti, pirmiausia reikia atlikti tyrimą ir nustatyti kaltininką.

Vokietijos pareigūnai Briuselyje A. Navalno apnuodijimo atvejį pristatė 26 ES valstybių atstovams.

Rusija turi atlikti „išsamų ir skaidrų“ 44-erių A. Navalno apnuodijimo tyrimą. Tai yra naujausias iš atvejų, įrašytų į sąrašą, kuriame – nemažai įtartinomis aplinkybėmis apnuodytų prezidento Vladimiro Putino kritikų, teigė ES užsienio reikalų atstovas Peteris Stano.

„Norime, kad atsakingi asmenys sulauktų atpildo, tačiau tam pirmiausia reikia pradėti tyrimą ir gauti tam tikrus rezultatus“, – žurnalistams Briuselyje sakė atstovas, paklaustas, kokias sankcijas ES planuoja įvesti, atsakydama į apnuodijimą.

„Kol kas to dar neturime, todėl šnekėti apie bausmę sunku, kai nėra atsakingo asmens“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Lauke zonoje

Ateis kaip Navalnyj o po zonos bus Analnyj

LABAI AIŠKU - KODĖL

Pirmiausiai - Rusija nei tą Nasralną, nei Skrypalį NENUODIJO. Pirmiausiai, remiuosi tuo, kad Rusijai tai buvo visai NENAUDINGA IR NEREIKALINGA. Taip, kaip ir Malaizijos lėktuvo numušimą. Tai grynai Amerikos feikinė propaganda - visokeriopai kenkti Rusijai. Net neabejoju, kad čia nagus prikišo ir Europos sąjungos NATO valstybės. Dėl to šiandien Europa ir neskiria tų sankcijų, kadangi daugiau nukentės pati nei Rusija.

Europa yra Europa

JE Lietuvos Prezidentas neseniai labai teisingai įvertino tam tikrą situaciją Lietuvoje, pareikšdamas, kad daugelyje ginčų derėtų padėtį vertinti "de facto" ir "de jure", kartu teigamas, kad konkrečiu atveju arbitras yra LR Konstitucinis teismas. Šventa teisybė. Deja, jis buvo neatsargus, nes, pavyzdžiui Gudijos prezidentų atvejų yra labai pamokus: kas iki šiolei yra Gudijos prezidentas "de jure" ar "de facto"? Kas iki porytdienos yra JAV prezidentas 'de jure" ir kas "de facto"? Ir t.t. Todėl telieka klausti: o kas yra teisėtas arbitras: ar "turintis tam galią "de jure", ar vykdantis minios valią "de facto", nustatant, kai "de facto" nesutampa su "de jure"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS