A. Navalno fondo teisininkui baltarusiui nurodyta išvykti iš Rusijos | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO FONDO TEISININKUI BALTARUSIUI NURODYTA IŠVYKTI IŠ RUSIJOS

Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkui, Baltarusijos pilietybę turinčiam Vladlenui Losiui nurodyta išvykti iš Rusijos ir uždrausta į ją sugrįžti iki 2023 metų, ketvirtadienį pranešė teisininkas.

„Man įteikė pranešimą apie būtinybę išvykti iš Rusijos iki sausio 25 dienos. Iš Vidaus reikalų skyriaus dar nepaleidžia. Taip pat uždraudė įvažiuoti iki 2023 metų lapkričio 27 dienos“, – rašoma V. Losio paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Anksčiau ketvirtadienį teisininkas pranešė, kad Maskvoje jį sulaikė policijos pareigūnai.

Kol kas teisėsaugos atstovai oficialiai informacijos „Interfax“ nepateikė.

Rusijos prokurorai anksčiau ketvirtadienį įspėjo A. Navalno šalininkus neraginti dalyvauti protestuose, šio Kremliaus kritiko tyrimui dėl įtariamų prezidento Vladimiro Putino „rūmų“ tapus žiūrimiausiu jo „YouTube“ reportažu.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad dviejų valandų vaizdo įrašas, kuriame pasakojama apie prabangią valdą prie Juodosios jūros, esą priklausančią V. Putinui, nuo jo paskelbimo antradienį buvo peržiūrėtas daugiau kaip 40 mln. kartų.

Su korupcija kovojantis 44 metų A. Navalnas reportažą apie „brangiausius pasaulyje rūmus“ paskelbė kelios dienos po to, kai sugrįžo į Maskvą iš Vokietijos ir iškart buvo areštuotas.

Drauge su reportažu buvo paskelbtas raginimas šį savaitgalį dalyvauti masiniuose protestuose prieš Kremlių.

Po naujausio A. Navalno tyrimo jo šalininkai socialinėje žiniasklaidoje reiškė paramą jam ir skelbė vaizdo įrašus, kuriuose ragina žmones šeštadienį išeiti į gatves.

Kita FBK teisininkė Liubov Sobol ketvirtadienį taip pat buvo sulaikyta policijos Maskvoje, sakė jos advokatas.

A. Navalnas pastaraisiais metais paskelbė virtinę tyrimų dėl V. Putino sąjungininkų numanomų turtų, bet antradienį paskelbtas tyrimas yra pirmas, kuriame daugiausiai dėmesio skirta Kremliaus šeimininkui.

A. Navalnas į Rusiją sekmadienį grįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo Sovietų Sąjungoje pagaminta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Opozicionierius kaltina V. Putiną įsakius Rusijos saugumo tarnyboms jį nunuodyti. Kremlius tai kategoriškai neigia.

Vos sugrįžęs opozicionierius buvo areštuotas ir apkaltintas dėl vienos bylos jam paskelbto bandomojo laikotarpio taisyklių pažeidimu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS