Nepaisant mažėjančių COVID-19 skaičių, Prancūzija dar neatšauks ribojimų | KaunoDiena.lt

NEPAISANT MAŽĖJANČIŲ COVID-19 SKAIČIŲ, PRANCŪZIJA DAR NEATŠAUKS RIBOJIMŲ

Nepaisant mažėjančių COVID-19 skaičių, dar ne laikas atšaukti paskelbtus ribojimus, ketvirtadienį pareiškė Prancūzijos vyriausybė.

 

 

Ribojimai apima prieštaringai vertinamą sveikatos pasą, kuris reikalingas norint patekti į daugelį viešų erdvių.

Vyriausybės atstovas Gabrielis Attalis paskelbė atitinkamą pranešimą po pareigūnų konsultacijų.

Nors Prancūzijos septynių dienų sergamumo rodiklis nesiekia 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, šalyje vis vien esama vietinių ligos protrūkių. Negana to, vyrauja nerimas, kad atėjus šaltesniems rudens ir žiemos mėnesiams virusas ims plisti dar greičiau.

Į viešas vietas norintys patekti nepasiskiepiję žmonės taip pat gali parodyti neigiamą testą, tačiau jie nuo spalio 15 d. nebebus nemokami, nebent asmuo galės įrodyti, kad negali pasiskiepyti dėl medicininių priežasčių.

Greitasis testas kainuos 22 eurus, o tikslesnis PGR testas – 44 eurus.

Atstovas nurodė, kad testų apmokestinimas reikalingas, nes pernelyg daug žmonių naudojasi jais kaip skiepo pakaitalu. Vyriausybė jų nebefinansuos, teigė jis.

G. Attalis taip pat nurodė, kad slaugos darbuotojai jau gali pasiskiepyti trečiąja vakcinos doze. Tokia galimybė prieš tai buvo suteikta vyresniems kaip 65 m. amžiaus žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ko

ldziagyviu lengviausia visus surakint ka ir megd zioja si simbe st ija su savo saika /lkgbt/ lygyje kuriu prasme uzkoduota raidziu dvelksme kuriu rikinys gan giminingas======

SUSIJUSIOS NAUJIENOS