Nepaisant omikron plitimo, Nyderlandai planuoja vėl atidaryti restoranus ir kultūros renginius | KaunoDiena.lt

NEPAISANT OMIKRON PLITIMO, NYDERLANDAI PLANUOJA VĖL ATIDARYTI RESTORANUS IR KULTŪROS RENGINIUS

Nyderlandai vėl atidarys restoranus, teatrus, muziejus ir kino teatrus, nepaisant didžiulės koronaviruso omikron bangos. Tai pirmadienį Hagoje nusprendė vyriausybė, pranešė žiniasklaida, nes hospitalizacijų skaičius tik šiek tiek didėja.

Kavinėms ir restoranams bei kultūros vietoms turi būti leista vėl atsidaryti iki 22 val., tačiau taikant tokius apribojimus kaip privalomos kaukės ir vakcinacijos įrodymas. Ministras pirmininkas Markas Rutte planuoja paskelbti sprendimą antradienį. Taip pat numatoma, kad visuomenė vėl galės dalyvauti sporto renginiuose, pavyzdžiui, futbolo varžybose.

Parduotuvių uždarymas jau panaikintas daugiau nei prieš savaitę, prieš tai gruodžio 18 dieną įvedus griežtą karantiną. Vyriausybė patiria didžiulį spaudimą panaikinti apribojimus. Verslininkai ir kultūros sektorius protestuoja, miestų merai taip pat ragina nutraukti priemones, ypač turint galvoje, kad kaimyninėse Vokietijoje ir Belgijoje restoranai veikia.

Naujų infekcijų skaičius ir toliau sparčiai auga. Iki pirmadienio Nyderlanduose per 24 valandas buvo užregistruota 65 tūkst. naujų užsikrėtimų. Tikriausiai jų yra daugiau, nes sveikatos priežiūros institucijų kompiuteriai nebegali apdoroti daugybės teigiamų tyrimų rezultatų. Sergamumo rodiklis per pastarąsias septynias dienas siekia beveik 2 tūkst. užsikrėtimų 100 tūkst. gyventojų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Patyręs

Tai dabar tos šalies akanomika augs kaip "ant mielių"?

Pagarba

Žmonės savo šalyje išsikovojo laisvę

SUSIJUSIOS NAUJIENOS