Neskiepytas Brazilijos prezidentas vyks į JT Generalinės Asamblėjos sesiją | KaunoDiena.lt

NESKIEPYTAS BRAZILIJOS PREZIDENTAS VYKS Į JT GENERALINĖS ASAMBLĖJOS SESIJĄ

Nuo COVID-19 nepasiskiepijęs Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro (Žairas Bolsonaru) ketvirtadienį sakė, kad dalyvaus kitą savaitę vyksiančioje Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos 76-ojoje sesijoje Niujorke, nepaisydamas neseniai paskelbtų šio miesto valdžios reikalavimų įrodyti pasiskiepijimą visiems dalyvaujantiems lyderiams ir diplomatams.

„Kitą savaitę būsiu JT Generalinėje Asamblėjoje (JTGA), kur [antradienį] pasakysiu atidarymo kalbą“, – per transliaciją socialiniuose tinkluose paskelbė prezidentas.

Tai bus „rami kalba, labai objektyvi, sutelkta į mums rūpimus klausimus“, sakė J. Bolsonaro. Pasak jo, jis aptars Brazilijos požiūrį į koronaviruso pandemiją, jos žemės ūkio verslą, energetiką.

Trečiadienį Niujorko merija parašė JTGA ir išdėstė gaires, įskaitant reikalavimą delegatams prieš einant į debatų salę pateikti įrodymą dėl skiepo. Tai iškėlė klausimų dėl J. Bolsonaro dalyvavimo.

Niujorko sveikatos apsaugos komisaro pasirašytame laiške sakoma, kad JT debatų salė laikoma „suvažiavimų centru“, todėl visi dalyviai privalo būti pasiskiepiję, kaip ir visi kiti renginiuose uždarose patalpose šiame mieste dalyvaujantys žmonės.

Po kelių valandų JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guerišas) pareiškė negalintis taikyti tokio reikalavimo valstybių vadovams.

J. Bolsonaro, kuris pernai persirgo COVID-19, yra sakęs, kad bus „paskutinis pasiskiepijęs brazilas“.

213 mln. gyventojų turinti Brazilija yra ketvirtoje vietoje pasaulyje pagal sunaudotų vakcinos dozių skaičių, nurodo tyrimų grupė „Our World in Data“.

Tačiau prezidentas iki šiol atsisako skiepytis ir teigia, kad turi imunitetą, nes jo antikūnų kiekis išlieka „aukščiausias“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS