Niujorko gubernatorius prašys D. Trumpo atlikti daugiau tyrimų dėl COVID-19 | KaunoDiena.lt

NIUJORKO GUBERNATORIUS PRAŠYS D. TRUMPO ATLIKTI DAUGIAU TYRIMŲ DĖL COVID-19

Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo teigė, kad per susitikimą su prezidentu Donaldu Trumpu jį mėgins įtikinti, kad šalyje reikia daryti daugiau tyrimų dėl COVID-19.

Norint panaikinti karantino apribojimus ir atnaujinti įmonių veiklą, pagrindinė visuotinai priimta sąlyga yra intensyvus testavimas. Žurnalistai Niujorko gubernatoriaus paklausė, kuriam dalykui jis skirs daugiausiai dėmesio, kai kiek vėliau antradienį pirmą kartą nuo koronaviruso protrūkio pradžios akis į akį susitiks su D. Trumpu. A. Cuomo atsakė: „Testavimo klausimui.“

D. Trumpo administracija nekantrauja atnaujinti amerikiečių įmonių veiklą ir darbuotojus kuo greičiau sugrąžinti į darbus. Prezidentas yra tvirtinęs, kad testų pakanka visoms valstijoms, kad kiekviena jų pajudėtų pirmosios atsidarymo fazės link ir atšauktų kai kuriuos judėjimo apribojimus.

Tačiau keletas JAV gubernatorių skundėsi dėl per mažo turimų testų kiekio. Gubernatorių teigimu, esant tokiam tyrimų vykdymo pajėgumui, atidarius kai kurias valstijas nepavyks išvengti COVID-19 atvejų padaugėjimo. Sveikatos ekspertai teigia, kad dėl reagentų trūkumo užregistruojama tik nedidelė dalis užsikrėtimo atvejų, tad koronaviruso protrūkio JAV mastas gali būti gerokai didesnis, nei skelbiama.

Niujorko valstijoje, kuri laikoma COVID-19 epidemijos JAV epicentru, užregistruota maždaug trečdalis visų 42 450 COVID-19 aukų JAV.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS