Niujorko verslo magnatas oficialiai pranešė sieksiąs JAV prezidento posto | KaunoDiena.lt

NIUJORKO VERSLO MAGNATAS OFICIALIAI PRANEŠĖ SIEKSIĄS JAV PREZIDENTO POSTO

  • 1

Niujorko verslo magnatas ir buvęs šio miesto meras Michaelas Bloombergas (Maiklas Blumbergas) sekmadienį oficialiai pranešė sieksiąs tapti Demokratų partijos kandidatu artėjančiuose prezidento rinkimuose.

Ne vieną savaitę sklandžiusius gandus nutraukęs 77 metų buvęs respublikonas sekmadienį išplatino raštišką pareiškimą, kuris buvo paskelbtas jo rinkimų kampanijos tinklalapyje. Jis teigia esąs unikalioje padėtyje, kuri padės jam nugalėti dabartinį šalies prezidentą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą). Netrukus po to, jis pagrindinėse valstijose paskelbė didžiulio masto kampaniją.

„Sieksiu prezidento posto, kad nugalėčiau Donaldą Trumpą ir atkurčiau Ameriką, – savo pareiškime rašo M. Bloombergas. – Negalime sau leisti dar ketverių metų, per kuriuos prezidentas D. Trumpas imsis neatsakingų ir neetiškų veiksmų. Jis yra egzistencinė grėsmė mūsų šaliai ir mūsų vertybėms. Jeigu jis bus perrinktas, galime niekada neištaisyti padarytos žalos.“

Sieksiu prezidento posto, kad nugalėčiau Donaldą Trumpą ir atkurčiau Ameriką.

Apie savo kandidatavimą M. Bloombergas paskelbė likus vos dešimčiai savaičių iki pirminių partijos kandidatų rinkimų pradžios, kas yra neįprastas žingsnis, veikiausiai atspindintis Demokratų partijos baimę dėl dabartinių kandidatų stiprumo.

Anksčiau M. Bloombergas pareiškė, kad JAV vadovas D. Trumpas kitų metų prezidento rinkimuose privalo būti įveiktas. „Privalome nugalėti Trumpą. Jis mus nuvilia kiekviena proga“, – tvirtino 77 metų milijardierius.

M. Bloombergas, vienas turtingiausių JAV piliečių, valdė Niujorką 2001–2013 metais. Per savo politinę karjerą jis buvo tiek Respublikonų, tiek Demokratų partijų narys, taip pat buvo nepriklausomas meras.

Jis laikomas glaudžius ryšius su Volstritu palaikančiu centristu, manančiu, kad du iš demokratų pagrindinių pretendentų – Elizabeth Warren (Elizabet Voren) ir Bernie Sandersas (Bernis Sandersas) – yra pernelyg radikalūs kairuoliai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Che: "Sieksiu prezidento posto, kad nugalėčiau Donaldą Trumpą ir atkurčiau Ameriką" - socialistinė revoliucija JAV neišvengiama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS