Norvegija atidėjo galutinį sprendimą dėl „AstraZeneca“ vakcinos naudojimo | KaunoDiena.lt

NORVEGIJA ATIDĖJO GALUTINĮ SPRENDIMĄ DĖL „ASTRAZENECA“ VAKCINOS NAUDOJIMO

Norvegija, kaip ir Danija, gali visai atsisakyti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimo – tiesa, atitinkamą sprendimą vyriausybė kol kas atidėjo.

Galutinis sprendimas bus priimtas tik tada, kai ekspertų komitetas iki gegužės 10 dienos pateiks šios ir taip pa „Johnson&Johnson“ vakcinos vertinimą, ketvirtadienį spaudos konferencijoje Osle sakė sveikatos ministras Bentas Høie. Paraleliai nacionalinis sveikatos institutas FHI rekomendavo dėl retų, tačiau sunkių šalutinių poveikių rizikos „AstraZeneca“ preparatą visiškai išbraukti iš vakcinacijos kampanijos.

Dabar yra daug daugiau duomenų dėl sąsajų tarp vakcinos ir labai retų, sunkių kraujo krešulių, kraujavimo ir mažo trombocitų kiekio atvejų, pranešime cituojamas FHI direktorius infekcijų klausimais Geiras Bukholmas. Todėl esą rekomenduojama šio preparato nenaudoti vakcinacijos programoje.

Norvegija „AstraZeneca“ preparato naudojimą atsargumo sumetimais sustabdė kovo 11 dieną, kai pranešta, kad po skiepo galimi sunkūs trombozių atvejai. Šis sprendimas vėliau buvo pratęstas.

Iki šiol Norvegijoje pirmąją vakcinos nuo COVID-19 dozę gavo 960 000 žmonių. Beveik 300 000 jau sulaukė ir antrosios. Dauguma norvegų paskiepyti „Biontech“/“Pfizer“ vakcina.

Danija trečiadienį paskelbė, kad savo vakcinacijos kompanijoje visiškai nenaudos „AstraZeneca“ preparato.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS