Norvegija kol kas neplanuoja atidaryti sienų šalims, nepriklausančioms ES | KaunoDiena.lt

NORVEGIJA KOL KAS NEPLANUOJA ATIDARYTI SIENŲ ŠALIMS, NEPRIKLAUSANČIOMS ES

Norvegija kol kas neplanuoja atidaryti sienų trečiosioms šalims – valstybėms, nepriklausančioms Europos Sąjungai ir Europos ekonominei erdvei. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pranešė Norvegijos sveikatos apsaugos ir socialinės rūpybos ministras Bentas Høie.

„Rugpjūčio mėnesį mes aptarsime tas trečiąsias šalis, kurios įtrauktos į ES sąrašą. Norvegijoje koronaviruso plitimo lygis yra žemas. Jeigu mes atidarysime sienas didesniam šalių skaičiui, išaugs infekcijos įvežimo rizika. Todėl mes ketiname labai kruopščiai įvertinti situaciją iki to laiko, kai sienų atidarymas šalims,  nepriklausančioms Europos Sąjungai ir Europos ekonominei erdvei, taps aktualus“, - sakė ministras.

Tačiau Norvegijos vyriausybė nusprendė leisti įvažiuoti į šalį ir būti joje iki trijų mėnesių mokslininkams iš trečiųjų šalių. Pasak jos atstovų, rizika, kad jie įveš infekciją, maža, nes omenyje turimas nedidelis žmonių skaičius. Bet mokslininkai iš šalių, kurių piliečiams Norvegijoje galioja privalomas 10 dienų karantinas atvykus, turės laikytis šios sąlygos.

Norvegijoje per parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 36 ir penktadienį pasiekė 9 208. Iš viso šalyje nuo infekcijos padarinių mirė 255 žmonės.

Pirmasis užsikrėtimo atvejis Norvegijoje buvo nustatytas vasario pabaigoje.

Birželio 15 d. Norvegija atidarė sienas Šiaurės Europos šalims, išskyrus Švediją, o liepos 15 d. atšaukė apribojimus dar maždaug 20-čiai šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS