Norvegijos konsulei, rėkusiai „nekenčiu rusų“, po pykčio priepuolio parodytos durys | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS KONSULEI, RĖKUSIAI „NEKENČIU RUSŲ“, PO PYKČIO PRIEPUOLIO PARODYTOS DURYS

Maskva ketvirtadienį paskelbė, kad Norvegijos konsulė, kuri buvo nufilmuota įžeidinėjanti rusus vieno viešbučio registratūroje, nebegali likti Rusijoje.

„Po to, kas įvyko, Elisabeth Ellingsen (Elisabet Elingesen) buvimas Rusijoje nebeįmanomas“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Anksčiau ketvirtadienį ministerija iškvietė norvegų ambasadorių Rune Resaland'ą (Runę Resalaną) ir pareiškė protestą dėl E. Ellingsen „įžeidžiamų rusofobinių pastabų“.

Vaizdo įraše, šeštadienį paskelbtame platformos „Telegram“ kanalu, siejamu su Rusijos saugumo tarnybomis, moteris, prisistačiusi Elisabeth Ellingsen, Norvegijos konsule Rusijos šiauriniame Murmansko uostamiestyje, lieja įtūžį, kad jos viešbučio šiame mieste kambarys nebuvo tinkamai išvalytas.

„Nekenčiu rusų!.. Tiesiog duokit man kambarį... Esu įpratusi prie švarių kambarių – aš iš Skandinavijos“, – girdima, kaip moteris piktai sako suredaguotame vaizdo įraše, paskelbtame kanalu „Mash“ ir sukėlusiame pasipiktinimą Rusijoje.

E. Ellingsen pykčio protrūkis buvo nufilmuotas tarp Rusijos ir Vakarų tvyrant įtampai dėl Maskvos invazijos Ukrainoje, nulėmusios virtinę Europos ir JAV sankcijų Maskvai.

Norvegijos užsienio reikalų ministerija savaitgalį pareiškė „labai apgailestaujanti“ dėl šio incidento.

„Išreikšti jausmai neatspindi Norvegijos politikos ar Norvegijos požiūrio į Rusiją ir Rusijos žmones, – sakoma naujienų agentūros AFP gautame ministerijos pranešime ir nurodoma, kad dėl incidento aiškinamasi „atitinkamais kanalais“.

Ketvirtadienį Maskva sakė atkreipusi dėmesį į norvegų pareiškimą.

Norvegijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Guri Solberg ketvirtadienį sakė, jog šalies ambasadorius buvo informuotas, kad Maskva atšaukė E. Ellingsen vizą.

Ambasadorius pakartojo, kad konsulės pareiškimai „neatspindi Norvegijos politikos“, sakė G. Solberg ir pridūrė, kad E. Ellingsen šiuo metu yra ne Rusijoje.

Birželio mėnesį Norvegija paskelbė laikinai uždaranti savo generalinį konsulatą Murmanske.

Gairės: Elisabeth Ellingsen, Norvegija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS