Norvegijos oro linijos reikalauja „Boeing“ kompensacijos už sustabdytus skrydžius | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS ORO LINIJOS REIKALAUJA „BOEING“ KOMPENSACIJOS UŽ SUSTABDYTUS SKRYDŽIUS

  • 0

Žemų kainų oro linijų bendrovė „Norwegian Air Shuttle“ sustabdė 18-os „Boeing 737 MAX“ orlaivių skrydžius ir pareiškė už tai reikalausianti kompensacijos iš „Boeing“.

Bendrovė skrydžius šio modelio lėktuvais sustabdė dėl tebevykstančio tragedijos Etiopijoje tyrimo, kur sudužo „Boeing 737 MAX“ lėktuvas, pasiglemždamas visų 157 keleivių ir įgulos narių gyvybes.

„Norwegian Air Shuttle“ po antradienį paskelbto sprendimo sustabdyti visus „Boeing 737 MAX“ skrydžius atšaukė iš viso 19 skrydžių.

„Pateiksime sąskaitą tiems, kas pagamino šį lėktuvą“, - naujienų agentūrai AFP rašė „Norwegian Air Shuttle“ atstovas spaudai Lasse Sandaker-Nielsenas. Pasak jo, oro linijos dėl tragedijos neturi patirti finansinės žalos.

Tuo tarpu „Norwegian Air Shuttle“ reorganizavo veiklą ir perkėlė keleivius į kitus skrydžius. „Dirbome labai sunkiai, kad mūsų keleiviams rastume sprendimus, ir mums iš esmės pavyko. Perkelti liko tik kelis šimtus keleivių“, - tikino L. Sandaker-Nielsenas.

Po sekmadienį įvykusios tragedijos daug šalių ir oro linijų visame pasaulyje sustabdė „Boeing 737 MAX“ modelio lėktuvų skrydžius, o Europos aviacijos saugos agentūra (EASA) uždarė ES oro erdvę šio modelio lėktuvams.

„Norwegian Air Shuttle“, pastaruosius dvejus metus patiriančios nuostolius, akcijų kaina Oslo biržoje šią savaitę smuko apie 10 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS