Nurodymai D. Trumpui: privalo atlyginti 2 mln. dolerių žalą labdaros organizacijoms | KaunoDiena.lt

NURODYMAI D. TRUMPUI: PRIVALO ATLYGINTI 2 MLN. DOLERIŲ ŽALĄ LABDAROS ORGANIZACIJOMS

Niujorko teisėja Saliann Scarpulla nurodė JAV prezidentui Donaldui Trumpui atlyginti 2 mln. dolerių žalą įvairioms labdaros organizacijoms už tai, kad jis savo labdaros fondu naudojosi savo politiniams ir verslo interesams įgyvendinti, taip pagilindama prezidento teisines problemas.

Niujorko Aukščiausiojo Teismo teisėja S. Scarpulla nurodė D. Trumpui atlyginti žalą nevyriausybinių organizacijų (NVO) grupei ir taip užbaigė civilinę bylą, kurią pradėjo valstijos generalinė prokurorė Letitia James.

Pernai birželį pradėtoje byloje D. Trumpo fondas kaltinamas „nuolatiniu neteisėtu elgesiu“, kuris pasireiškė netinkamu fondo ir 2016 m. prezidento rinkimų kampanijos komandos bendradarbiavimu.

D. Trumpas pernai gruodį sutiko uždaryti asmeninį labdaros fondą, tačiau prokurorai tęsė bylą, siekdami išieškoti milijonus dolerių.

„(Nuosprendis) yra didžiulė mūsų pergalė saugant labdaros fondų turtą ir priverčiant atsakyti tuos, kurie išnaudotų labdaros fondus asmeninei naudai gauti“, – pranešime tvirtino L. James.

Byloje D. Trumpas kaltinamas pasinaudojęs fondo turtu, kad užbaigtų bylas ir reklamuotų Trumpo viešbučius. Prezidentas savo vardo fondo lėšomis taip pat naudojosi asmeninėms reikmėms, už jas jis nusipirko savo paties portretą, kuris kabo viename iš jo golfo klubų.

Taip pat teigiama, kad 2016 m. pradžioje D. Trumpas organizavo vadinamąjį Trumpo fondo labdaros vakarą, kuris iš tikrųjų buvo rinkimų kampanijos renginys.

Pats prezidentas kaltina demokratę L. James „tyčia netinkamai apibūdinant bylą, siekiant politinių tikslų“. Jo teigimu, teismo nutartyje nėra kalbama apie žalos atlyginimą, o tiesiog apie aukas labdaros organizacijoms.

„Kiekvienas centas iš 19 mln. dolerių, kuriuos paaukojo Trumpo fondas, nukeliavo šimtams puikių labdaros organizacijų, beveik be jokių išlaidų“, – sakoma D. Trumpo pranešime.

„Tai buvo 4 metai politiškai motyvuoto priekabiavimo. Viskas, ką jie rado, buvo ypač efektyvi filantropija, ir keli maži techniniai pažeidimai, kaip valdybos posėdžių protokolų nesaugojimas“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

politikoje

sventu nera uztat siondemonkratai jesko landu Trumpui pasalinti tai butu globaltragedija visiems nes jis kovoja su blogiu kurio apstu jav?.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS