Nužudyto JAV prezidento J. F. Kennedy sūnėnas sieks tapti Baltųjų rūmų šeimininku | KaunoDiena.lt

NUŽUDYTO JAV PREZIDENTO J. F. KENNEDY SŪNĖNAS SIEKS TAPTI BALTŲJŲ RŪMŲ ŠEIMININKU

  • 2

35-ojo JAV prezidento Johno F. Kennedy (Džono F. Kenedžio, JFK) sūnėnas Robertas F. Kennedy (Robertas F. Kenedis) jaunesnysis, garsėjantis pasisakymais prieš vakcinas, trečiadienį oficialiai paskelbė sieksiantis tapti Baltųjų rūmų šeimininku.

69 metų R. F. Kennedy jaunesnysis ketina siekti Demokratų partijos nominacijos ir dėl to varžytis su dabartiniu prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), oficialiai dar nedeklaravusiu, kad sieks perrinkimo, bet ne kartą kalbėjusiu apie tokius planus.

R. F. Kennedy jaunesniojo tėvas Robertas F. Kennedy (Robertas F. Kenedis, RFK) valdant demokratui JFK dirbo generalinio prokuroro poste, o vėliau kaip senatorius atstovavo Niujorkui.

Abiejų brolių nužudymas – JFK 1963-aisiais ir RFK 1968-aisiais, per jo paties prezidentinę kampaniją – laikomi vienais reikšmingiausių XX amžiaus JAV politikos įvykių.

RFK jaunesnysis ne vieną dešimtmetį dirbo aplinkosaugos srities teisininku, bet nuo 2005-ųjų garsėja tuo, kad skleidžia sąmokslo teorijas apie vakcinas, pavyzdžiui, susiejančias skiepus su autizmu.

„Šiandien atėjau čia paskelbti savo kandidatūros į demokratų nominaciją“, – sakė jis per rinkimų kampanijos pradžios renginį Masačusetse – Kennedy šeimos tvirtovėje.

Bostone susirinkusioje minioje buvo žmonių, užsidėjusių kepuraites su užrašais prieš vakcinas.

R. F. Kennedy pažadėjo panaikinti didelį politinį JAV susiskaldymą – anot jo, pasakydamas tiesą Amerikos žmonėms.

Nors RFK jaunesnysis turi itin garsų vardą, jo šansai partijos kandidato rinkimuose įveikti J. Bideną yra menki.

Kad pirminiuose rinkimuose varžysis su 80 metų J. Bidenu, yra paskelbę dar keli žmonės, bet garsių politikų tarp jų nėra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

dar vienas "garsus" vardas su folijos kepuraite

sieks tapti JAV prezidentu, matyt jiems neužteko priekvaišio Trumpo

tokios sutręšusios JANKIŲ "vertybės"

lenda į viešumą ,kurios padės JANKIAMS n u s k ę s t i .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS