Nyderlandai atmetė Italijos reikalavimą priimti 47 migrantus | KaunoDiena.lt

NYDERLANDAI ATMETĖ ITALIJOS REIKALAVIMĄ PRIIMTI 47 MIGRANTUS

  • 4

Nyderlandai atmetė Italijos reikalavimą priimti 47 migrantus, kuriuos anksčiau išgelbėjo nevyriausybinei organizacijai priklausantis laivas „Sea Watch 3“, plaukiojantis su Nyderlandų vėliava.

Tai trečiadienį pranešė Nyderlandų teisingumo ir saugumo ministerija.

Kaip sakė žinybos atstovai, šalis nepriims migrantų iš laivo tol, kol Europos šalys nesudarys ilgalaikio susitarimo, kaip atskirti pabėgėlius nuo ekonominių migrantų. „Tie, kurie neturi teisės į tarptautinę apsaugą, turi tučtuojau keliauti atgal, vos tik atvyksta prie Europos sienų, - pabrėžė ministerijos darbuotojai. - Kol nėra perspektyvos parengti tokį struktūrinį požiūrį Europos mastu, Nyderlandai neprisidės prie migrantų priėmimo“.

Laivas „Sea Watch 3“, priklausantis Vokietijos nevyriausybinei organizacijai, daugiau kaip prieš savaitę prie Libijos krantų išgelbėjo iš guminės valties 47 žmones, bet iki šiol negavo leidimo įplaukti į kurį nors Europos uostą. Šiuo metu jis yra prie Italijos krantų, bet šios šalies valdžia griežtai atsisako priimti migrantus.

Analogiška situacija jau buvo susiklosčiusi šį mėnesį, kai beveik 50 išgelbėtų migrantų praleido jūroje 20 dienų. Galiausiai laivą ES spaudžiama priėmė Malta, kuriai buvo pažadėta, kad migrantai nedelsiant bus paskirstyti įvairioms šalims.

Naujoji Italijos vyriausybė užsibrėžė tikslą sustabdyti migrantų srautą į šalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Plukdyti atgal juos reiktų žinoma dar gerai į kailį įkaršus.

italai

atsiplukde tegu ir turi ,vidury juros neutraliose vandenyse apsukai valtele ir atgal ,ju pakrante ju problemos.

geras

gal i klaipeda ir teta ir linas but patenkinti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS