Nyderlandai ketina uždrausti naudotis išmaniaisiais įrenginiais pamokų metu | KaunoDiena.lt

NYDERLANDAI KETINA UŽDRAUSTI NAUDOTIS IŠMANIAISIAIS ĮRENGINIAIS PAMOKŲ METU

  • 3

Nyderlandai antradienį pranešė, kad ketina uždrausti naudotis išmaniaisiais įrenginiais pamokų metu, kad šie netrukdytų ugdymo procesui.

Nyderlandų vyriausybė nurodė, kad mobilieji telefonai, planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji laikrodžiai trukdo mokiniams dalyvauti ugdymo procese.

Tokia taisyklė turėtų įsigalioti kitais metais.

„Daugėja įrodymų, kad mobilieji telefonai daro žalingą poveikį pamokų metu“, – teigiama Nyderlandų vyriausybės išplatintame pranešime.

„Mokiniai prasčiau susikaupia, o jų rezultatai prastėja“, – priduriame pranešime. 

„Dėl šios priežasties nuo 2024 metų sausio 1 dienos mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir išmaniųjų laikrodžių nebebus galima naudoti klasėse“, – nurodė vyriausybė. 

Nyderlandų vyriausybė ragina mokyklų vadovus iki spalio susitarti su mokytojais, tėvais ir mokiniais dėl vidaus taisyklių. 

Šalies centro dešiniųjų koalicija dar neįvedė oficialaus draudimo, tačiau tvirtina, kad pasilieka teisę tai įgyvendinti įvertinusi kitų metų progresą.

Švietimo ministras Robbertas Dijkgraafas (Robertas Deikgrafas) parlamentui sakė, kad viliasi, jog šis žingsnis paskatins kultūrines permainas ir pagerins mokymąsi.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

klp

Kur žiūri vaikų teisės ?????? !!!!!! Skubiai šakalienę ir žiobienę komandiruoti į ten !!!!!!

Labai

Pritariu, nes vaikai jau nemoka bendrauti gyvai.

Xxx

Visose šalyse taip turi būti.Pagaliau jaunus žmones pradės saugoti nuo vėžio ,nes naujos technologijos po truputi žudo kiekvieną.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS