Nyderlandų dešinysis populistas G. Wildersas pareiškė neprieštaraująs tolesnei paramai Ukrainai | KaunoDiena.lt

NYDERLANDŲ DEŠINYSIS POPULISTAS G. WILDERSAS PAREIŠKĖ NEPRIEŠTARAUJĄS TOLESNEI PARAMAI UKRAINAI

Nyderlandų dešinysis populistas Geertas Wildersas pakeitė savo poziciją ir dabar pasisako už tolesnę karinę paramą Ukrainai. Taip jis norįs išjudinti įstrigusias derybas dėl koalicijos sudarymo, pareiškė politikas pirmadienį Hagoje. Dešiniosios radikalios Laisvės partijos (PVV) pirmininkas iki šiol atmetė karinę paramą Ukrainai. Dėl to kilo nesutarimų su kitomis dešiniosiomis partijomis, su kurioms jis norėtų formuoti valdančiąją koaliciją.

Pirmadienį prasidėjo naujas pokalbių ratas, siekiant sudaryti koaliciją. G. Wilderso partija laimėjo lapkritį vykusius parlamento rinkimus iš iškovojo 37 mandatus iš 150. Jis siekia koalicijos su kitomis trimis dešiniosiomis partijomis. Tačiau pokalbiai sausį žlugo. Jis tikįs, kad dabar ir kitos partijos padarys nuolaidų. „Nyderlandams greitai reikia vyriausybės“, – pažymėjo G. Wildersas.

Naujas, parlamento paskirtas derybininkas pradžioje susitiks su visų frakcijų pirmininkais. Vis dėl to beveik nėra šansų, kad pavyks sudaryti daugumos vyriausybę su G. Wildersu premjero poste. Todėl bus zonduojama, ar šansų turu dešinioji mažumos vyriausybė.

Gairės: Nyderlandai, Geertas Wildersas, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS