Nyderlandų meno detektyvas surado pavogtą V. van Gogho paveikslą | KaunoDiena.lt

NYDERLANDŲ MENO DETEKTYVAS SURADO PAVOGTĄ V. VAN GOGHO PAVEIKSLĄ

  • 0

Vienas Nyderlandų meno detektyvas atgavo vertingą Vincento van Gogho (Vinsento van Gogo) paveikslą, per COVID-19 karantiną įžūliai pavogtą iš muziejaus, antradienį pranešė policija.

Arthuras Brandas (Arturas Brandas) 3–6 mln. eurų kainuojantį 1884-ųjų paveikslą „Pavasario sodas“ (De pastorie in Nuenen) perėmė pirmadienį savo namuose Amsterdame, įkištą į mėlyną IKEA maišą.

Meno pasaulio Indiana Džounsu vadinamas A. Brandas, kuris yra susekęs nemažai prarastų garsių meno vertybių, naujienų agentūrai AFP sakė, jog akimirka, kai buvo patvirtintas prieš pusketvirtų metų pavogto paveikslo autentiškumas, buvo viena nuostabiausių jo gyvenime.

„Arthuras Brandas bendradarbiaudamas su olandų policija išsprendė šį reikalą, – AFP patvirtino Richardas Bronswijkas (Richardas Bronsveikas) iš olandų policijos skyriaus, tiriančio su menu susijusius nusikaltimus. – Tai išties tikrasis [paveikslas], dėl to nėra abejonių.“

A. Brandas AFP sakė, kad dažni jo ir policijos raginimai sugrąžinti pavogtą paveikslą galiausiai atsipirko ir vienas vyras, kurio vardas neskelbiamas dėl jo saugumo, perdavė A. Brandui paveikslą IKEA maiše, supakuotą į burbulinę plėvelę ir pagalvės užvalkalą.

A. Brando pateiktame vaizdo įraše matyti, kaip jis savo hole išpakuoja paveikslą ir iš nuostabos aikteli supratęs, kas tai.

„Negalėjau tuo patikėti“, – sakė jis.

2020 metų kovo 30-ąją paveikslas buvo pagrobtas iš vieno muziejaus, esančio netoli Amsterdamo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS