Nyderlandų premjeras pranešė ketinantis nusiųsti į Ukrainą „Patriot“ sistemų | KaunoDiena.lt

NYDERLANDŲ PREMJERAS PRANEŠĖ KETINANTIS NUSIŲSTI Į UKRAINĄ „PATRIOT“ SISTEMŲ

Nyderlandų premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) antradienį per susitikimą su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) pareiškė ketinantis pasekti Vokietijos pavyzdžiu ir pristatyti Ukrainai JAV gamybos oro gynybos raketų „Patriot“.

„Mes ketiname prisijungti prie to, ką jūs darote kartu su Vokietija dėl „Patriot“ projekto, oro gynybos sistemos. Manau, kad tai svarbu, ir mes prie to prisijungėme“, – Baltuosiuose rūmuose M. Rutte sakė J. Bidenui ir pridūrė, kad „šį rytą taip pat tai aptarė“ su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

Sausio 5 dieną Vokietija paskelbė, kad ji, sekdama Jungtinių Valstijų pavyzdžiu, siunčia vieną iš pažangių priešraketinės gynybos sistemų į Ukrainą.

M. Rutte paminėjo „siaubingus kadrus“, kuriuose užfiksuotas šeštadienį Dnipro mieste galingos Rusijos raketos sunaikintas gyvenamasis namas.

„Tai siaubingi vaizdai, ir manau, kad jie dar labiau sustiprina mūsų ryžtą likti su Ukraina“, – teigė jis.

J. Bidenas gyrė Nyderlandų indėlį į JAV vadovaujamą Vakarų aljansą, remiantį Kyjivą kovoje prieš Maskvos invaziją, ir pareiškė, kad „Rusija ir toliau elgiasi beveik neįtikėtinais būdais“.

 

 

Gairės: karas Ukrainoje, Ukraina, Patriot sistemos, Nyderlandų premjeras, Markas Rutte
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS