O. Arestovyčius: padariau rimtą klaidą, todėl atsistatydinu | KaunoDiena.lt

O. ARESTOVYČIUS: PADARIAU RIMTĄ KLAIDĄ, TODĖL ATSISTATYDINU

  • 0

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius paskelbė apie atsistatydinimą. Taip jis teigė pasielgęs dėl savo pasisakymo apie katastrofą Dnipro daugiaaukščiame name.

„Parašiau atsistatydinimo pareiškimą. Norėčiau parodyti civilizuoto elgesio pavyzdį“, – feisbuke antradienį rašė jis pasidalydamas parašyto atsistatydinimo dokumento nuotrauka.

O. Arestovyčius: padariau rimtą klaidą

„Kalbėdamas eteryje aš padariau rimtą klaidą. Nesvarbu, kaip žiūrovai tai išgirdo, vis tiek būsiu sau griežtas dėl informacijos, kurią perdaviau. Nuoširdžiai atsiprašau nukentėjusiųjų ir jų artimųjų Dnipro gyventojų ir visų, kuriuos įžeidė mano klaidinga versija apie tai, kodėl rusų karių raketa pataikė į gyvenamąjį namą. Ukrainai tai neatnešė nei pasekmių dėl reputacijos, nei teisinių pasekmių. Bet tie žmonės, kurie specialiai vysto šią temą, turi labai konkrečius tikslus. Maskva ją plečia, kad susilpnintų Ukrainos informacinę įtaką“, – socialiniame tinkle teigė O. Arestovyčius.

Oleksijaus Arestovyčiaus feisbuko nuotr.

Pasak jo, Ukrainos opozicija tokiu būdu esą atakuoja valdžią, pelnydama politinius taškus, nes galvoja apie būsimus rinkimus.

„Dirbti priešinant ukrainiečius lemiamais istorijos momentais yra sėkmingiausia Kremliaus strategija, kurią jis sėkmingai naudojo pastaruosius 400 metų, o gal ir daugiau. Mūsų opozicijos darbas skaldyti ukrainiečius. Ukrainiečių neapykanta ukrainiečiams, nepriklausomai nuo pavardžių, dėl politinės įtakos kariaujančioje šalyje, kai vyksta sunkiausios kovos mūšio lauke, yra kelias į pralaimėjimą kare“, – akcentavo jis.

Pasisakymas sukėlė audrą

Liaudies deputatai taip pat renka parašus, reikalaudami atleisti laisvai samdomą Ukrainos prezidento patarėją O. Arestovyčių, rašo UNIAN.

Kaip  pranešė liaudies deputatas Oleksijus Gončarenka, Ukrainos saugumo tarnybos vadovui jau išsiųstas parlamento kreipimasis.

„O. Arestovyčiui laikas atsistatydinti! Mes kartu su kitais deputatais renkame parašus, reikalaudami atleisti skandalingąjį patarėją, nes O Arestovyčiaus prasimanymai apie namo Dnipre sunaikinimą, kuris esą įvyko dėl Ukrainos karių kaltės, atitinka išdavystės kriterijus“, – sakė O. Gončarenka.

Sausio 14 d. Rusijos karių raketa smogė į daugiaaukštį namą Dnipro mieste, kuriame gyveno daugiau nei 1100 žmonių. Sprogimas visiškai sunaikino vieną iš pastato sekcijų.

Tą pačią dieną Ukrainos prezidento patarėjas O. Arestovyčius teigė, kad į namą pataikiusi raketa buvo numušta priešlėktuvinės gynybos. Vėliau oro pajėgos paneigė šį teiginį ir pažymėjo, kad Ukraina negali numušti tokio tipo raketų.

Sausio 16 d. patvirtinta, kad per apšaudymą žuvo 40 žmonių, tarp jų – trys vaikai. Dar 75 žmonės buvo sužeisti, tarp jų – keturiolika vaikų. Daugiaaukščiame name visiškai sugriauti 72 butai, 236 – apgadinti. Taip pat apgadinti 25 automobiliai.

Sausio 16 d. Ukrainos saugumo tarnyba pranešė, kad atpažino Rusijos karius, dalyvavusius vykdant raketos ataką.

Gairės: karas Ukrainoje, Oleksijus Arestovyčius, atsistatydina, Dnipro daugiiaukštis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS