O. Scholzas pasirengęs dalyvauti G20 viršūnių susitikime, nors jame dalyvaus ir V. Putinas | KaunoDiena.lt

O. SCHOLZAS PASIRENGĘS DALYVAUTI G20 VIRŠŪNIŲ SUSITIKIME, NORS JAME DALYVAUS IR V. PUTINAS

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pirmadienį pareiškė, kad yra pasirengęs dalyvauti lapkritį vyksiančiame G20 viršūnių susitikime, nors jo šeimininkė Indonezija atsisakė neleisti dalyvauti Rusijos lyderiui Vladimirui Putinui.

O. Scholzas teigė, kad didžiųjų išsivysčiusių ir besivystančių ekonomikų grupė ir toliau atliks „didelį vaidmenį“ ir bendradarbiavimas labai svarbus. Taigi Vokietija „netorpeduos“ G20 darbo, ZDF visuomeninei televizijai sakė O. Scholzas.

O. Scholzas, dabar vykstančio Didžiojo septyneto (G7) aukščiausiojo lygio pramoninių valstybių viršūnių susitikimo šeimininkas, sakė, kad galutinį sprendimą, ar dalyvauti, priims „netrukus prieš išvykimą“. Jis pažymėjo, kad Indonezija taip pat išsiuntė kvietimą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Europos Komisijos vadovė Ursula von der Leyen sekmadienį taip pat sakė neatmetanti galimybės per G20 susitikimą sėsti prie vieno stalo su V. Putinu.

„Taip pat svarbu pasakyti jam į akis, ką apie jį galvojame“, – sakė ji. „Ir mes turime atidžiai apsvarstyti, ar norime paralyžiuoti visą G20“, – sakė ji ir perspėjo, jog blokas yra „pernelyg svarbi platforma“, kad būtų galima ją sugriauti.

G20 šalys pagamina apie 80 proc. visos pasaulio ekonomikos produkcijos, o G7 – apie 31 procentą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ES a k u š e r ė nesuvokia , norint būti SVARBIAI lyderiai

pirmiausia reikia būti GALINGAI - kad a p l i k u i lakstantys ES SKALIKAI neturėtų galimybių NUSIŠLAPINTI ant šeimininko "t v o r o s" /sprendimų/, o juos v y k d y t ų SKUBIAI - pabrukę UODEGĄ. --Pakolkas ES horizonte to nesimato..

Morgana

Žaidimai , kodėl turi tas kremlinis dalyvauti?

senis

viena ka jie kalba visuomenei ,o kita ka jie kalba tarpusavi ko negirdi visuomenė nes jei girdėtu tur būt juos sudraskytu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS