O. Scholzas ragina atlikti išsamų tyrimą dėl sprogimo Gazos Ruožo ligoninėje | KaunoDiena.lt

O. SCHOLZAS RAGINA ATLIKTI IŠSAMŲ TYRIMĄ DĖL SPROGIMO GAZOS RUOŽO LIGONINĖJE

  • 0

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) trečiadienį paragino atlikti išsamų tyrimą dėl sprogimo Gazos Ruožo ligoninės komplekse, per kurį, anot anklavo sveikatos apsaugos pareigūnų, žuvo mažiausiai 200 žmonių.

„Mane gąsdina sprogimo Gazos ligoninėje vaizdai. Sužeisti ir nužudyti nekalti civiliai gyventojai“, – rašė jis socialiniame tinkle „X“.

O. Scholzas sakė, kad mintimis yra su aukų šeimomis.

„Būtina nuodugniai ištirti incidentą“, – pridūrė O. Scholzas, trečiadienį atvykęs į Kairą po derybų Izraelyje su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu (Benjaminu Netanjahumi).

Izraelis ir palestiniečių kovotojai apsikeitė kaltinimais dėl sprogimo, kuris sukėlė visuotinį pasmerkimą ir smurtinius protestus keliose musulmoniškose šalyse.

„Hamas“ kontroliuojama Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad per sprogimą Ahli arabų ligoninėje žuvo 200–300 žmonių, o sprogimą sukėlė smūgis iš Izraelio oro atakų bangos. „Hamas“ pareiškime nurodė, kad žuvo 500 žmonių.

Izraelio kariuomenė dėl to apkaltino palestiniečių kovotojus, sakydama, kad sprogimą sukėlė netinkamai paleista „Islamo džihado“ raketa. „Islamo džihadas“ paneigė šį kaltinimą.

Nė vienos iš šių versijų nepavyko nepriklausomai patvirtinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS