Oficialūs rezultatai: Egipto prezidento rinkimus laimėjo A. F. al Sisi | KaunoDiena.lt

OFICIALŪS REZULTATAI: EGIPTO PREZIDENTO RINKIMUS LAIMĖJO A. F. AL SISI

  • 0

Egipto nacionalinė rinkimų institucija pirmadienį paskelbė, kad dabartinis prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) pasiekė pergalę prezidento rinkimuose ir užsitikrino naują šešerių metų kadenciją, surinkęs 89,6 proc. balsų.

Administracijos vadovas Hazemas Badawy (Hazemas Badavis) teigė, kad rinkėjų aktyvumas buvo rekordinis – balsuoti atvyko 66,8 proc. iš 67 milijonų Egipto rinkėjų.

Už buvusį kariuomenės vadą A. F. al Sisi, kuris Egiptą valdė pastarąjį dešimtmetį, balsavo daugiau kaip 39 mln. žmonių.

A. F. al Sisi pergalė nenustebino ir užtikrino jam trečiąją – pagal konstituciją paskutinę – kadenciją.

Gruodžio 10–12 vykusiuose rinkimuose dalyvavo dar trys palyginti nežinomi kandidatai.

Antras likęs Hazemas Omaras, Respublikonų liaudies partijos lyderis, surinko 4,5 proc. balsų.

Toliau rikiuojasi kairiosios Egipto socialdemokratų partijos lyderis Faridas Zahranas bei senos, bet palyginti marginalios partijos „Wafd“ atstovas Abdel-Sanadas Yamama (Abdel Sanadas Jamama).

Rinkimai vyko Egiptą krečiant didžiausiai per visą jo istoriją ekonomikos krizei ir tvyrant didelei įtampa dėl Izraelio ir „Hamas“ karo kaimyniniame Gazos Ruože.

Valiutos kursas smuko, o metinė infliacija siekia 36,4 proc., todėl kai kurių pagrindinių maisto produktų kainos kyla kas savaitę.

Dar prieš dabartinę ekonominę krizę maždaug du trečdaliai iš beveik 106 mln. Egipto gyventojų gyveno ties skurdo riba arba žemiau jos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS