Okupuotame Mariupolyje vyksta apklausa: ar balsuosite už V. Putiną? | KaunoDiena.lt

OKUPUOTAME MARIUPOLYJE VYKSTA APKLAUSA: AR BALSUOSITE UŽ V. PUTINĄ?

Rusijos armijos užgrobtame Mariupolyje okupantai surengė apklausą telefonu. Respondentai turi atsakyti, ar balsuos už dabartinį Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną per kitąmet įvyksiančius Rusijos prezidento rinkimus.

Tai „Telegram“ kanale pranešė Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Mariupolyje prasidėjo „anoniminė“ apklausa telefonu. Skambina žmonėms ir teiraujasi, ar jiems patinka V. Putino valdymas, ar balsuos už jį“, – rašo P. Andriuščenka.

Pasak jo, Mariupolio gyventojai „sociologams“ turi nurodyti ir visus savo asmens duomenis.

Rusijos parlamento aukštieji rūmai ketvirtadienį paskelbė prezidento rinkimų datą – jie bus surengti 2024 metų kovo 17 dieną.

„Ukrinform“ primena, kad Rusijos agresija Mariupolyje sukėlė didžiulę humanitarinę katastrofą. Per apšaudymus sugriauta beveik 90 proc. miesto pastatų. Su žeme sulyginti gyvenamieji namai, ligoninės, mokyklos, vaikų darželiai.

Skambina žmonėms ir teiraujasi, ar jiems patinka V. Putino valdymas, ar balsuos už jį.

Rusų okupuotame Mariupolyje medicinos sistema iš esmės neveikia, ligoninėse trūksta gydytojų, nėra reikiamos įrangos.

Mieste daliai gyvenamųjų namų ir ugdymo įstaigų iki šiol netiekiama šiluma, o okupacinė Mariupolio „valdžia“ verčia gyventojus mokėti už nesuteiktas komunalines paslaugas – šildymą ir elektrą.

Mieste tęsiamas priverstinis pasų išdavimas, o be Rusijos pilietybės neįmanoma gauti pensijos, medicininės ir socialinės pagalbos, darbo užmokesčio biudžetinėse įmonėse ir organizacijose.

Mariupolyje ir aplinkiniuose kaimuose įsibrovėliai periodiškai rengia „valymą“, ieško proukrainietiškai nusiteikusių žmonių.

Gairės: karas Ukrainoje, Mariupolis, apklausa, Vladimiras Putinas, prezidento rinkimai, balsavimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS