Olandų pasienio policija sulaikė dešimtis klimato kaitos aktyvistų per protestą oro uoste | KaunoDiena.lt

OLANDŲ PASIENIO POLICIJA SULAIKĖ DEŠIMTIS KLIMATO KAITOS AKTYVISTŲ PER PROTESTĄ ORO UOSTE

  • 1

Nyderlandų pasienio policija šeštadienį sulaikė dešimtis klimato aktyvistų, patekusių į saugomą Eindhoveno oro uostą dalį ir surengusių protestą prieš šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Socialiniame tinkle „Twitter“ Nyderlandų karališkoji pasienio policija pranešė, kad maždaug šimtas protestuotojų, išlaužę vartus, užėmė oro uosto dalį, skirtą privatiems lėktuvams.

„Nuo 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku protestuotojų prašoma geranoriškai palikti teritoriją. Šiuo metu Karališkoji pasienio policija ir policininkai vyko areštus“, – nurodė šalies policija.

Pasak Nyderlandų žiniasklaidos, aplinkosaugos grupės „Extinction Rebellion“ aktyvistai susibūrė pievelėje tarp angarų, tačiau pareigūnai neleido jiems pateikti į oro uosto lėktuvų peroną.

Dauguma jų su savimi turėjo plakatus ir transparantus, kaltinančius Eindhoveno oro uostą, kuriame vykdomi tarptautiniai skrydžiai, keliant pavojų visuomenės sveikatai dėl oro taršos ir triukšmo.

Penktadienį, artėjant planuojamam protestui, dėl saugumo sumetimų buvo atšaukti kai kurie reguliarūs skrydžiai, tačiau šeštadienį demonstracijos tam neturėjo jokios įtakos, olandų naujienų agentūrai ANP teigė oro uosto atstovas.

Tuo tarpu Eindhoveno oro uostas savo išplatintame pareiškime teigė, kad pritaria aktyvistų nuomonei, kad „aviacija, kaip ir kiti sektoriai, turi (greitai) tapti tvaresnė“.

„Mes taip pat jaučiame skubos jausmą. Iš dalies dėl šios priežasties nesiekiame didinti oro eismo, o teikiame pirmenybę esamo oro eismo tvarumui“, – teigiamo oro uosto internetinėje svetainėje.

Lapkritį Nyderlandų policija suėmė šimtus klimato aktyvistų, kurie įsiveržė į Amsterdamo-Schipholio oro uosto peroną.

Tada protestuotojai važinėjo dviračiais po peroną ir sėdėjo prie privačių orlaivių, neleisdami jiems išskristi, o galiausiai policininkai juos palydėjo į autobusus ir išvežė į policijos nuovadą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tik

viskas atvirksciai neleidzia ukininkams kelti zemes uki kaip iprastai ir samoningai ji zlugdydami savo is savo siknos sukurtais bezdalais masiniam genocidiniam beprotnamiui paterisint taip satanystai kovoja pries zmonija ???===

SUSIJUSIOS NAUJIENOS