Olimpinis judėjimas skiria milijoną dolerių žemės drebėjimo aukoms Turkijoje ir Sirijoje | KaunoDiena.lt

OLIMPINIS JUDĖJIMAS SKIRIA MILIJONĄ DOLERIŲ ŽEMĖS DREBĖJIMO AUKOMS TURKIJOJE IR SIRIJOJE

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) penktadienį pranešė, kad olimpinis judėjimas paaukos milijoną dolerių (apie 930 tūkst. eurų), kad padėtų nukentėjusiems nuo šią savaitę Turkijoje ir Sirijoje įvykusio pražūtingo žemės drebėjimo.

TOK, Azijos olimpinė taryba, Europos olimpiniai komitetai ir olimpinis pabėgėlių fondas įsteigė skubios pagalbos fondą padėti šalims, kurios atsigauna po pirmadienį įvykusio 7,8 balo žemės drebėjimo, pareikalavusio daugiau kaip 22 000 žmonių gyvybių.

TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) sakė, kad kalbėjosi su Turkijos ir Sirijos nacionalinių olimpinių komitetų prezidentais ir sužinojo, kad tarp nukentėjusiųjų yra sportininkų ir kad nukentėjo sporto infrastruktūra.

Jis pridūrė, kad olimpinis pabėgėlių fondas teiks pagalbą vietos gyventojams ir pabėgėliams Turkijoje, o Sirijoje bus pasitelktos tarptautinės nevyriausybinės organizacijos (NVO) ir Jungtinių Tautų agentūros, galinčios patekti į nukentėjusias vietoves.

„Su didžiuliu liūdesiu sužinojome apie tragišką žmonių žūtį ir nuniokojimą“, įskaitant poveikį olimpinės bendruomenės nariams, sakė Th. Bachas ir pažymėjo, kad kuo skubiausiai reikia maisto, vaistų ir palapinių.

Olimpinio pabėgėlių fondo lėšos, iš pradžių skirtos atskiram fondui, bus panaudotos neatidėliotinai humanitarinei pagalbai, pavyzdžiui, drabužiams, antklodėms, maistui ir pastogei teikti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS