Opozicijos kandidatė į prezidentus S. Tichanovskaja: Baltarusija atsibunda | KaunoDiena.lt

OPOZICIJOS KANDIDATĖ Į PREZIDENTUS S. TICHANOVSKAJA: BALTARUSIJA ATSIBUNDA

Opozicijos kandidatė į Baltarusijos prezidentus Svetlana Tichanovskaja, nusprendusi mesti iššūkį šalies prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, penktadienį pareiškė, kad Baltarusija „atsibunda“, tačiau įspėjo, jog šalies vadovas planuoja suklastoti balsavimą.

„Žmonės atsibunda, iš naujo atranda savigarbą“, – interviu agentūrai AFP sakė S. Tichanovskaja ir pridūrė, „kad prieš rinkimus kažkas jos šalyje pasikeitė“.

S. Tichanovskaja nusprendė dalyvauti Baltarusijos prezidento rinkimuose po to, kai 41 metų amžiaus jos vyras tinklaraštininkas Sergejus Tichanovskis atsidūrė kalėjime ir negalėjo dalyvauti rinkimuose.

Moteris teigia, kad tikėjosi, jog valdžioje nuo 1994 metų esantis A. Lukašenka suklastos sekmadienio rinkimus.

„Negalėsime užkirsti kelio klastojimui. Per pastarąsias kelias dienas matėme, kaip begėdiškai klastojami šie rinkimai. Nėra vilties, kad jie skaičiuos sąžiningai. Turime būti realistiški“, – sakė S. Tichanovskaja.

Antradienį Baltarusijoje prasidėjo išankstinis balsavimas prezidento rinkimuose. Oficialiais duomenimis, per tris išankstinio balsavimo dienas rinkėjų aktyvumas sudarė 22,47 proc. Pagrindinė rinkimų diena – rugpjūčio 9-oji, sekmadienis.

Pasak kandidatės, opozicija atliks alternatyvų balsų skaičiavimą ir žinos, ar rinkimai buvo suklastoti, bet S. Tichanovskaja teigia, kad neragins savo šalininkų eiti į gatves.

„Jie daro viską, kad taikūs protestai taptų kruvinais. O aš šito nenoriu“, – teigė moteris.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

berasciui "Teisingai"

"|Isvokti" Teisingai! Sesk, 5! :))))))

Anonimas

Ar norėtumėt tokios kvaišos prezidentės ? Meluojančios nuo pirmos dienos ir pasiruošusios bet kam atkišt už dolerį ?

Teisingai

Laikas ir Baltarusiją išvokti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS