Oro gynybos sistemos S-400 pradės veikti Kaliningrado srityje kovo 15-ąją | KaunoDiena.lt

ORO GYNYBOS SISTEMOS S-400 PRADĖS VEIKTI KALININGRADO SRITYJE KOVO 15-ĄJĄ

  • 5

Kaliningrado srityje dislokuotos ilgojo nuotolio oro erdvės gynybos sistemos S-400 „Triumf“ pradės veikti kovo viduryje, trečiadienį paskelbė Rusijos gynybos ministerija.

„Kovo 15 dieną (sistemas) S-400 prižiūrinčios pajėgos iš Baltijos laivyno... pradės vykdyti savo pirmąją kovinę užduotį – patruliuos Rusijos Federacijos vakariausio regiono oro sienas“, – nurodė ministerija.

Kaliningrado srities pajėgos šią savaitę buvo pastiprintos raketų sistemomis S-400 ginkluotu pulku, pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė Baltijos karinis laivynas.

Be sistemų S-400 Kaliningrado srityje taip pat dislokuota raketų kompleksų S-300, didelio nuotolio priešlaivinių raketų sistemų „Bal“ ir „Bastion“, taip pat taktinių raketų sistemų „Iskander-M“.

Zenitinių raketų sistema S-400 „Triumf“, kurią sukūrė priešlėktuvinės gynybos koncernas „Almaz-Antei“, yra skirta ginti politinius, administracinius, ekonominius ir karinius objektus nuo aviacijos, strateginių, sparnuotųjų, taktinių ir operatyvinių taktinių balistinių raketų, taip pat balistinių vidutinio nuotolio raketų smūgių.

S-400 gali smogti taikiniams, esantiems už 400 km; sistema vienu metu gali atakuoti kelis taikinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

earht king

ne kovo 15 d, rakėtomis iskanderais , zenitais kompleksais, rupintys karaliaučius ir visos srities kur senuoliu kapai nuo senovės laiku, buvo ir turėtu būti laisvi ir netripti ten kareiviškom kojom, svetimos šalies gynybos teršėjams ten tegul ilsisi, tikros žemes gludumos tos žemes piliečiai, tems ten turėtu būti šv, žeme, o ne gynyba svetimos kariaunos žvanginti, rakėtinio sistemos garsais ne vietoj esate ponai seniai laikas eiti į tos kraštus iš kur jus atėjote, ir iki dabar ten teršiate, pabaltijos baltijos krašto žemes, gal jau atėjo laikas eiti namo, savo gymtynės rusijos motulėįs, laukiamos juk sibiro žemes yra jūsų o kas mūsų nelieskite laikas suprasti, ir eiti lauk namo, bai, ten jūsų namai sibiro platybės , ten gvildenk ir saugok nuo kiniečiu spusčiu,

Lietuvis

Senolis pasake : atiduociau miska ir zeme ikurti nato raketinei bazei! Sklypas labai didelis , strategineje ,geroje vietoje ,- netoli sienos su Karaliauciaus sritimi. Zeme mano ,ka noriu ta darau- butu gera ,kad isdygtu PATRIOT sistemos!

Tai

putleris prie NATO sienų pristatė naujų raketų,reškia NATO turi atsakyti tuo pačiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS