P. Porošenka smerkia Rusijos agresiją ir sako, kad „mūšis už Ukrainą bus sėkmingas“ | KaunoDiena.lt

P. POROŠENKA SMERKIA RUSIJOS AGRESIJĄ IR SAKO, KAD „MŪŠIS UŽ UKRAINĄ BUS SĖKMINGAS“

  • 8

Kijevui, kuris Ukrainos rytuose kovoja su promaskvietiškais separatistais, surengus Nepriklausomybės dienos paradą, šalies prezidentas Petro Porošenka sekmadienį smerkė Rusijos agresiją.

Tūkstančiams žmonių susirinkus emocingai pademonstruoti stiprybės ir pakelti dvasios, armijos kadetai ir karinė technika kirto Kijevo Nepriklausomybės aikštę.

Minios ukrainiečių, kurių daugelis pasipuošė vėliavos spalvomis – geltona ir mėlyna, giedojo Ukrainos himną, kai buvo keliama valstybinė vėliava.

„Aišku, kad artimoje ateityje, deja, virš Ukrainos kabos nuolatinė karinė grėsmė“, – prieš paradą sakydamas kalbą miniai pareiškė P.Porošenka.

„Ir mums reikia ne tik išmokti su tuo gyventi, bet ir būti visuomet pasirengusiems ginti savo šalies nepriklausomybę, – sakė jis. – Esu įsitikinęs, kad mūšis už Ukrainą, už nepriklausomybę, bus mums sėkmingas“.
„Karas atėjo pas mus iš už horizonto, (iš) kur jo niekad nebuvo tikimasi“, – sakė prezidentas, turėdamas omenyje Rusiją.

„21-ajame amžiuje, Europos centre, vykdomas skandalingas bandymas pažeisti suverenios valstybės sieną be karo paskelbimo, – kalbėjo P.Porošenka. – Tarsi pasaulis būtų grįžęs į 4-ąjį dešimtmetį, Antrojo pasaulinio karo išvakares“.

P.Porošenka pažadėjo per ateinančius trejus metus skirti 40 mlrd. grivinų (2,3 mlrd. eurų) pinigų stokojančiai armijai ir pavadino tai „tik kuklia pradžia“ siekiant Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atgimimo.

Už tuos pinigus bus perkami karo lėktuvai, karo laivai ir sraigtasparniai, nurodė prezidentas.

Maidanu vadinamoje Nepriklausomybės aikštėje ir aplinkinėse gatvėse minios buvo susirinkusios pirmą kartą po žiemą vykusių proeuropietiškų mitingų, kurie galiausiai nuvertė buvusį prezidentą Viktorą Janukovyčių.

„Tai Ukrainos vienybės ir nepriklausomybės pademonstravimas, – sakė Oleksandras Kaplia, iš kurio marškinių kišenės kyšojo Ukrainos vėliavėlė. – Norime pademonstruoti pasauliui, kad esame viena“.

Tai buvo pirmas karinis paradas Kijeve po penkerių metų pertraukos ir kai kas sako, kad jis padėjo pakelti šalies dvasią, Ukrainos armijai dalyvaujant kruviname konflikte šalies rytuose.

„Karo metu visuomet vykdavo paradai ... Mus reikia to, kad pakeltume savo kariškių dvasią“, – sakė Romanas Kovalčukas, kuris su žmona ir draugais šia proga atvyko į sostinę iš Pietų Ukrainos.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

istorija

Rusai kentė nuo rusų, o ukrainiečiai nuo visų . Genocidas visą laiką, o kaltų nėra . Sveikinu Ukrainiečius ir į jų šalį gal ateis šventė .

jankis

grabauskiniai fašistai lauk į suknistą lietrytį,nes priešingu atveju,jžūsų laukia tokie patys grabai,o agresorius ir yra pats porošenka ir jis prieš savo žmones vykdo genocidą,kaip kubilius su grabauskaite prie lietuvos pensininkus

nu.ukrainiečiai

tie korumpuoti.kodėl jūs tokie nevieningi.o norit vieningos valstybės.pasirodo.rusai vieningesni.vienas už visus.visi už vieną...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS