Pakistane dešimtys tūkstančių žmonių rinkosi į prieš Prancūziją nukreiptą protestą | KaunoDiena.lt

PAKISTANE DEŠIMTYS TŪKSTANČIŲ ŽMONIŲ RINKOSI Į PRIEŠ PRANCŪZIJĄ NUKREIPTĄ PROTESTĄ

Pakistane šeštadienį vyko dešimttūkstantinis protestas, kuriame musulmonai reiškė nepasitenkinimą Prancūzijos sprendimu ginti teisę publikuoti pranašo Mahometo karikatūras.

Karačio gatvėmis žygiavo miesto gyventojai ir dešiniųjų pažiūrų partijos „Tehreek-e-Labbaik Pakistan“ (TLP) aktyvistai, ragindami Pakistano vyriausybę nutraukti ryšius su Prancūzija ir boikotuoti prancūziškas prekes.

Protestuotojai mindė Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono atvaizdus, degino Prancūzijos vėliavas ir šūkavo šūkius, reiškiančius jų ryžtą pasiaukoti ir atkeršyti už šventvagiškais laikomus veiksmus.

„Reikalaujame, kad vyriausybė imtųsi veiksmų boikotuoti Prancūziją ir iš šalies išsiųstų jos ambasadorių“, – naujienų agentūrai dpa sakė TLP atstovas spaudai Zubairas Kasuris.

Šalies premjeras Imranas Khanas taip pat argumentuoja, kad europiečiai nepakankamai supranta faktą, kad musulmonams bet koks jų pranašo vaizdavimas yra nepriimtinas.

E. Macronas anksčiau šį mėnesį ėmėsi ginti žodžio laisvę ir pasmerkė islamistų smurtą po to, kai Paryžiuje mokytojui, savo mokiniams parodžiusiam pranašo Mahometo karikatūrų, buvo nukirsta galva.

Daugiausiai musulmonų apgyvendintame Pakistane 2012 metais įsiplieskė mirtini protestai, kai į vaizdo įrašų dalijimosi platformą „YouTube“ buvo įkeltas pranašui įžeidžiu laikomas filmas.

 

GALERIJA

  • Pakistane dešimtys tūkstančių žmonių rinkosi į prieš Prancūziją nukreiptą protestą
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kas sukirsino jei ne prancuzu patycios ir macarono pritarymas po zudyniu tu fanatiku kuriu galejo nebut juk buvo laikai kad pas mus ulmonus pakliuves europietis galejo netekt galvos vien uz draudzia nti atvykima tai darykit ta pati ir neisileiskit situ fanatiku ir nesitycikit is ju nes jei su durniais prasidedat tai esat patmys tokie kaip maclounas;;;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS