Palestiniečiai gavo 100 000 kiniškos vakcinos dozių | KaunoDiena.lt

PALESTINIEČIAI GAVO 100 000 KINIŠKOS VAKCINOS DOZIŲ

Palestiniečiai Vakarų Krante pirmadienį gavo 100 000 dozių kinų gamintojos „Sinopharm“ vakcinos nuo koronaviruso.

Ši siunta reprezentuoja Kinijos pažadą skirti pasauliui vakcinos ir „paremti palestiniečių savivaldą jos kovoje su COVID-19“, - spaudos konferencijoje Ramaloje sakė Kinijos ambasadorius. Palestiniečių sveikatos ministrė Mai al-Kaila pabrėžė, kad ši siunta „daug prisidės prie vakcinacijos kampanijos spartinimo“.

Palestiniečių sveikatos tarnybos Izraelio okupuotame Vakarų Krante kovo 21 dieną pradėjo gyventojų skiepijimą. Pradžioje vakcina skiriama vyresniems nei 75 metų amžiaus ar tam tikromis ligomis sergantiems žmonėms. Prieš tai palestiniečiai gavo 60 000 vakcinos dozių iš „Covax“ iniciatyvos. Daugiau kaip 20 000 jų buvo skirta Gazos Ruožui.

„Covax“ iniciatyva siekia sąžiningo vakcinų padalijimo. Be to, palestiniečiai Gazoje gavo apie 60 000 rusiškos vakcinos „Sputnik V“ dozių. Keli tūkstančiai dozių rusiško preparato pasiekė ir Vakarų Krantą.

Izraelis, kuris jau yra paskiepijęs daugiau kaip pusę savo gyventojų iš 9 mln., palestiniečiams iki šiol skyrė 5 000 preparato dozių. Nevyriausybinės organizacijos ir palestiniečių institucijos ne kartą reikalavo, kad Izraelis, kaip „okupacinė jėga“, yra įpareigota skirti vakcinos 2,8 mln. palestiniečių Vakarų Krante ir 2 mln. Gazos Ruože.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS