Palestiniečių prezidentas priėmė vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą | KaunoDiena.lt

PALESTINIEČIŲ PREZIDENTAS PRIĖMĖ VYRIAUSYBĖS ATSISTATYDINIMO PAREIŠKIMĄ

  • 3

Palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas) priėmė ministro pirmininko Mohammado Shtayyeh (Mohamado Štajė) ir jo vyriausybės atsistatydinimo pareiškimą, pateiktą anksčiau pirmadienį, sakoma prezidentūros pranešime.

M. Abbasas išleido dekretą, kuriuo priėmė atsistatydinimą ir pavedė M. Shtayyeh vyriausybei tęsti veiklą laikinai, kol bus suformuota nauja vyriausybė, teigiama pareiškime.

M. Shtayyeh nurodė, kad vyriausybė atsistatydina po „įvykių, susijusių su agresija prieš Gazos Ruožą ir eskalavimu Vakarų Krante bei Jeruzalėje“.

Jis paragino imtis naujų priemonių atsižvelgiant į tebesitęsiantį karą Gazos Ruože.

„Kitam etapui ir jo iššūkiams reikia naujų vyriausybinių ir politinių priemonių, kuriomis būtų atsižvelgta į naują tikrovę Gazos Ruože“, – kalbėjo M. Shtayyeh bei paragino siekti palestiniečių tarpusavio sutarimo ir išplėsti palestiniečių savivaldos valdymą visose palestiniečių teritorijose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

As-sauliui

Ausis pakelk, asile, ir išgirsi!

Saulius

Kas per kaimas,- ta palestina. Tokios "valstybeles" net negirdejes. Girdejau, kad sssr kgb "pagimde" toki kaima su teroristais muslimais, bet kad tai butu "valstybe",- negirdejau. Paprasti arabai Izraelio islaikomi. Nemegstu musliu radikalu ir juos garbinanciu peredastu. I'm

ogi

matomai ta /vyriausybe/ buvo ne sava o mosad idiegta tai nelauke kol /supakuos /valiooo p...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS