Iš pareigų traukiasi Didžiosios Britanijos ambasadorius JAV | KaunoDiena.lt

IŠ PAREIGŲ TRAUKIASI DIDŽIOSIOS BRITANIJOS AMBASADORIUS JAV

Didžiosios Britanijos ambasadorius JAV Kimas Darrochas trečiadienį paskelbė, kad atsistatydina. Pastarąją savaitę jis buvo kaltinamas dėl nutekėjusių slaptų elektroninių laiškų, kuriuose K. Darrochas kritiškai atsiliepė apie JAV prezidentą D. Trumpą ir jo komandą.

K. Darrochas sakė atsistatydinęs, nes siekė pabaigti visas spekuliacijas. Pasak ambasadoriaus, nutekintų laiškų incidentas užkirto kelią jam tinkamai dirbti savo darbą.

Sekmadienį buvo pranešta, kad į Didžiąją Britaniją siųstuose slaptuose dokumentuose buvo matyti atviras ambasadoriaus nepasitikėjimas D. Trumpo sugebėjimais. JAV prezidento administracija laiškuose buvo apibūdinama kaip „visiškai nepajėgi“.

Viename dokumente 2017 m. ambasadorius rašė, kad „nereiktų tikėtis, jog ši administracija taps kur kas normalesne, mažiau nefunkcionalia, mažiau nenuspėjama, mažiau susiskaldžiusia ar mažiau diplomatiškai nemokšiška“. Komentuodamas apie kito diplomato parengtą ataskaitą, ambasadorius suabejojo, kad dabartinė JAV administracija kada nors sugebės atrodyti kompetentinga.

D. Trumpas, atsikirsdamas į ambasadoriaus komentarus, vadino jį „labai kvailu vyriškiu“.

K. Darrochas yra vienas labiausiai patyrusių Didžiosios Britanijos diplomatų. Savo darbą Vašingtone jis pradėjo 2016 metų sausį, tai yra dar prieš tai, kai D. Trumpas laimėjo prezidento rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS