Paryžiaus Dievo Motinos katedros gaisro metinės: atstatyti žadama per penkerius metus | KaunoDiena.lt

PARYŽIAUS DIEVO MOTINOS KATEDROS GAISRO METINĖS: ATSTATYTI ŽADAMA PER PENKERIUS METUS

Prancūzijai minint pirmąsias Dievo Motinos katedros gaisro metines, prezidentas Emmanuelis Macronas patvirtino savo ambicingą planą per penkerius metus atstatyti Dievo namus.

„Mes padarysime viską, ką galime, kad laikytumėmės šio termino“, - sakė jis vaizdo įraše. E. Macronas netrukus po gaisro pažadėjo per penkerius metus atstatyti garsųjį Paryžiaus simbolį. Savo žinutėje jis dabar pavadino katedrą „mūsų tautos ištvermės simboliu“.

Dievo Motinos katedra užsiliepsnojo ir buvo smarkiai apgadinta 2019 metų balandžio 15 dieną. Manoma, kad gaisrą galėjo sukelti ir gedimas elektros sistemoje, ir neužgesinta nuorūka.

Dėl koronakrizės atstatymo darbai katedroje sustabdyti. Tačiau ekspertai jau anksčiau abejojo, ar bus įmanoma per penkerius metus visiškai atstatyti sakralinį šedevrą.

Didelis gaisras Paryžiaus Švč. Dievo Motinos katedroje

Scanpix nuotr.

E. Macronas patikino, kad darbai bus atnaujinti, kai tik bus įmanoma. Jis padėkojo visiems, kurie gelbėjo Dievo Motinos katedrą ir dabar ją atstato.

„Mes nepamirštame nieko. Nei herojiškos narsumo bangos, išgelbėjusios katedrą iš liepsnų, nei didžiulės dosnumo bangos vėlesnėmis valandomis ir dienomis“, - kalbėjo E. Macronas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS