V. Putinas atvyko į Paryžių dalyvauti „Normandijos ketverto“ susitikime | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS ATVYKO Į PARYŽIŲ DALYVAUTI „NORMANDIJOS KETVERTO“ SUSITIKIME

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį atvyko į Paryžių, kur netrukus – po trejų metų pertraukos ir atnaujinta sudėtimi – įvyks „Normandijos ketverto“ viršūnių susitikimas.

Iš oro uosto, kur jį pasitiko garbės sargyba, V. Putinas rusų gamybos limuzinu „Aurus“, kuriuo naudojasi ir Rusijoje, ir užsienyje, išvažiavo į Eliziejaus rūmus, kur jį pasitiko Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas).

Keturių lyderių susitikimui Eliziejaus rūmuose skiriamos maždaug trys valandos.

Susitikimas vyks Prancūzijoje prasidėjus visuotiniam streikui ir masinėms protesto akcijoms. Prieš jį V. Putinas surengs pokalbius su E. Macronu ir Vokietijos kanclere Angela Merkel.

„Normandijos ketvertas“ Eliziejaus rūmų Murato (Miurato) salone susirinks maždaug 17 val. Lietuvos laiku. Lyderių deryboms numatyta dvi valandos ir 45 minutės; po susitikimo suplanuota lyderių spaudos konferencija.

Po spaudos konferencijos V. Putinas ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis surengs atskirą savo susitikimą. Jie anksčiau niekada nėra susitikę, tik – kalbėję telefonu.

Rusijos prezidento padėjėjas Jurijus Ušakovas naujienų agentūrai „Interfax“ sakė, kad pagrindinė V. Putino ir V. Zelenskio susitikimo tema, Rusijos nuomone, turi būti Minsko susitarimų įgyvendinimas. Į klausimą, ar rusai pasirengę šio susitikimo metu aptarinėti Ukrainos prezidento idėją dėl „municipalinės sargybos“ Donbase, J. Ušakovas atsakė: „Pažiūrėsime.“

Kaip sakė vienas apie susitikimo organizavimą informuotas šaltinis, derybose turi dalyvauti Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas ir „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris.

Protokole abiejų lyderių susitikimui numatytos 45 minutės, o V. Putino pokalbiams su A. Merkel ir E. Macronu – po pusvalandį. J. Ušakovo duomenimis, V. Putino ir V. Zelenskio derybų laikas neribojamas.

Praėjusį kartą viršūnių susitikimas „Normandijos formatu“ įvyko 2016 metų spalį Berlyne. Iš dabartinio „ketverto“ jame tuomet dalyvavo tik V. Putinas ir A. Merkel.

E. Macronas ir V. Zelenskis pirmą kartą dalyvaus tokiame susitikime.

GALERIJA

  • V. Putinas atvyko į Paryžių dalyvauti „Normandijos ketverto“ susitikime
  • V. Putinas atvyko į Paryžių dalyvauti „Normandijos ketverto“ susitikime
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tiem xx sam

pasapnuok beretėle. Visi supranta kad jau niekada Putinas neatiduos jokio Krymo ar dar ko nors. Kas liečia Donbasa ir Luganska tai buve banditai iki paskutiniuju stengėsi pratesti ten karą, bet atėjus Zelenskiui vistiek bus sudaryta taika. Nežiūrint į sąlygas. Gal būt net nusileidžiant Putinui. Na o tau geriau susirūpinti kad tavo Vakarai pačio taves nepaaukotu. Kartu su visa LIetuva.. Jeigu iškiltų bent kokia sąlyga dėl Pabaltijo, užsieniečiai tikrai nedvejotų. Kad ir kaip dievagojasi kad ir gins ir rems. Ar jau užmiršai kaip vieną kartą iš Britanijos senato nuskambėjo vienos ten esančios politikės frazė:,, Niekas nekariaus dėl pabaltijo teritorijų kurios yra Londono priemiesčių dydžio"

Putinas

jau ištines nuo lakimo

senelis girinis

Hienos dalinasi Europos kuna,skanaus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS