Pekinas: A. Blinkeno kalba „šmeižia Kiniją“ | KaunoDiena.lt

PEKINAS: A. BLINKENO KALBA „ŠMEIŽIA KINIJĄ“

Kinijos užsienio reikalų ministerija penktadienį apkaltino JAV valstybės sekretorių Antony Blinkeną „šmeižiant“ šalį, kai amerikiečių pareigūnas pasakė kalbą, raginančią imtis veiksmų siekiant atsverti Pekino įtaką.

A. Blinkeno kalba „skleidžia melagingą informaciją, perdeda Kinijos grėsmę, kišasi į Kinijos vidaus reikalus ir šmeižia Kinijos vidaus bei užsienio politiką“, per įprastą spaudos konferenciją sakė ministerijos atstovas Wangas Wenbinas.

Pastarosiomis dienomis Kinija sulaukė daugybės JAV ir Vakarų sąjungininkių įspėjimų dėl didėjančios jos įtakos ir pasaulinių ambicijų. Ketvirtadienį pasakytoje plačioje kalboje A. Blinkenas perspėjo apie Kinijos „ketinimą pakeisti tarptautinę tvarką“ ir paragino ginti pasaulinę tvarką. Jis taip pat apkaltino Pekiną didinant įtampą dėl Taivano – savarankiškai valdomos salos, kurią Kinija laiko savo teritorijos dalimi, – ir pareiškė, kad Pekinas „blokuoja Taivano ryšius su viso pasaulio šalimis ir neleidžia jam dalyvauti tarptautinėse organizacijose“.

Wangas Wenbinas penktadienį pareiškė, kad Kinija „griežtai prieštarauja“ A. Blinkeno kalbai ir sakė, jog Vašingtonas siekia „sulaikyti ir nuslopinti Kinijos vystymąsi bei išlaikyti JAV hegemoniją ir galią“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kai JANKIAMS dėl ekonomikos d e g a užpakalis,

jie n e v a l d o SAVĘS ; - visa bėda , jog jų "dievas" - DOLERIS, jį prarasdami , kartu p r a r a n d a ne tik PROTĄ , bet ir ŽMOGIŠKUMĄ , juk akivaizdus pavyzdys , kai s a v a n a u d i š k a i s tikslais į k ū r ę LAUŽĄ Ukrainoje -- DINGO ,palikdami bėdoje v i e n u s UKRAINIEČIUS-- tai JANKIŲ parazitinės gyvensenos i š r a i š k a

SUSIJUSIOS NAUJIENOS