Pekinas: prieš Kiniją nukreipti Vašingtono teiginiai dėl COVID-19 kenkia JAV patikimumui | KaunoDiena.lt

PEKINAS: PRIEŠ KINIJĄ NUKREIPTI VAŠINGTONO TEIGINIAI DĖL COVID-19 KENKIA JAV PATIKIMUMUI

  • 7

Pekinas trečiadienį apkaltino Vašingtoną, jog šis pakenkė savo patikimumui po to, kai vienas aukšto rango JAV pareigūnas pareiškė, kad jo vadovaujama agentūra mano, jog COVID-19 pandemiją greičiausiai galėjo sukelti incidentas Kinijos Uhano mieste.

JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorius Chrisas Wray'us (Krisas Rėjus) antradienį interviu televizijai „Fox News“ teigė, kad jo agentūra mano, jog koronavirusas „tikriausiai galėjo atsirasti dėl incidento Uhano laboratorijoje“. 

Kinijos pareigūnai griežtai atmetė šį teiginį ir pavadino jį šmeižto kampanija prieš Pekiną. 

„Jungtinės Valstijos vėl kursto nutekinimo iš laboratorijos teoriją, kuri nediskredituos Kinijos ir dar labiau sumenkins jų pačių patikimumą“, – trečiadienį per eilinę spaudos konferenciją sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning. 

Tokie Ch. Wray'aus komentarai pasigirdo po to, kai šios savaitės pradžioje buvo paskelbta ataskaita, kurioje teigiama, jog JAV energetikos departamentas konstatavo, kad greičiausiai COVID-19 protrūkio priežastis yra incidentas vienoje iš Kinijos laboratorijų. 

Departamento išvados yra svarbios, nes jis veikia su nacionalinių laboratorijų tinklu, įskaitant ir tas, kuriose atliekami pažangūs biologiniai tyrimai. 

Tačiau kitos JAV žvalgybos tarnybos mano, jog koronavirusas pasaulyje atsirado natūraliu būdu. 

Duodamas interviu antradienį Ch. Wray'us taip pat apkaltino Kinijos vyriausybę, esą ši bando stabdyti Jungtinių Valstijų pastangas ištirti COVID-19 pandemijos pagrindines priežastis. 

„Kinijos vyriausybė... deda visas pastangas, kad sutrukdytų ir užgožtų mūsų darbą, kurį atliekame mes, mūsų JAV vyriausybė ir artimi partneriai iš  užsienio“, – teigė jis. 

„Ir todėl visiems labai apmaudu“, – pridūrė Ch. Wray'us. 

Trečiadienį spaudos konferencijos metu Mao Ning dar kartą pakartojo seniai paskelbtą ir niekuo nepagrįstą Kinijos teiginį, kad koronavirusas galbūt pasklido iš JAV karinių mokslinių tyrimų laboratorijos Fort Detrike, Merilando valstijoje. 

„JAV turėtų gerbti mokslą ir faktus, kuo greičiau bendradarbiauti su Pasaulio sveikatos organizacija [PSO], pakviesti tarptautinius ekspertus atlikti atsekamumo tyrimus savo šalyje ir pasidalyti tyrimų rezultatais su tarptautine bendruomene“, – teigė Mao Ning.

Mokslo bendruomenė mano, jog itin svarbu nustatyti pandemijos kilmę, kad būtų galima geriau kovoti su kitomis potencialiomis grėsmėmis ar net užkirsti joms kelią.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kacapai vatnikai sukilo ;). Jusu komunistiniai kinieciu tovarisciai neuzilgo jusu rosija pasidalins, galesite jiems toliau ciulpti ir amseti toliau kokie jie geri tarybiniai draugai.

jankiai ne čiurkos

jankiai makakos. jankiai galėjo sukurti tokį virusą. Ir pakišt kitaicam. Visai nenustebčiau. Didesnio brudo už jankiomakakinus nėra. Nes jankiai net ne tauta. O palikuonys visokio plauko vagių, žudikų, vienžo atliekų, kurie po kolumbo užplūdo ameriką. Išžudė milijons vietinių gyventojų ir užėmė jų teritorijas. Kelis likusius indėnus - apie 1% uždarė į rezervacijas.

ogi

reikia ???? obam sulipdyto pso ir bus aiskus visi karai remiami zydbankiu ka ir matome siu svab marionec iu susivienijama gresianti monijai ===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS