Pekine planuojami masiniai tyrimai dėl koronaviruso | KaunoDiena.lt

PEKINE PLANUOJAMI MASINIAI TYRIMAI DĖL KORONAVIRUSO

  • 2

Sekmadienį Pekine planuojami masiniai tyrimai dėl koronaviruso reaguojant į naują protrūkį mieste, kuris paskatino šalies mastu skelbti perspėjimus dėl keliavimo. Nerimaujama, kad vėl gali suaktyvėti viruso plitimas ir kilti antroji infekcijos banga.

Koronaviruso plitimas Kinijoje iš esmės buvo sukontroliuotas šių metų pradžioje šalyje įvesto griežto karantino dėka. Tačiau vėliau apribojimai buvo panaikinti.

Tačiau nerimą kelia naujas viruso židinys viename didmeninės prekybos maisto produktais turguje Pekine.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija sekmadienį pranešė apie 57 patvirtintus naujus užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejus. naujų užsikrėtusiųjų paros skaičius buvo didžiausias nuo balandžio mėnesio.

Vyriausybei įvedus griežtas karantino priemones, vidaus protrūkis Kinijoje šių metų pradžioje iš esmės buvo suvaldytas, tačiau naujasis protrūkis yra siejamas su mėsos ir daržovių turgumi pietinėje Pekino dalyje.

Nacionalinė sveikatos apsaugos komisija pranešė, jog 36 iš naujųjų atvejų yra neįvežtiniai atvejai, nustatyti sostinėje.

Dar du neįvežtiniai atvejai, apie kuriuos buvo pranešta sekmadienį, buvo nustatyti Liaoningo provincijoje šiaurės rytinėje šalies dalyje ir vietos sveikatos priežiūros pareigūnai pareiškė, jog šie užsikrėtę asmenys turėjo kontaktą su užsikrėtusiaisiais Pekine.

Dar 19 atvejų užfiksuota Kinijos piliečiams grįžus iš užsienio.

Dėl minėtoje turgavietėje užfiksuoto protrūkio buvo imtasi naujų ribojamųjų priemonių ir gyventojams vienuolikoje Pekino rajonų netoli minėtos turgavietės buvo liepta likti namuose.

Vietos pareigūnai sekmadienį pranešė planuojantys ištirti 46 tūkst. aplink turgų gyvenančių žmonių ir jau įrengė 24 tyrimo punktus.

Taip pat ištirti visi turgavietės darbuotojai.

Jau ištirta 10881 žmogus ir sekmadienį buvo nustatyti dar aštuoni koronaviruso atvejai, kurie nebuvo įtraukti į oficialiąją dienos statistiką.

Dėl protrūkio buvo uždarytas didžiulio turgaus mėsos skyrius. Naujienų agentūros AFP reporteriai pranešė matę šimtus į turtų nusiųstų policininkų, daugelis kurių dėvėjo kaukes ir pirštines, taip pat dešimtis sukarintos policijos pareigūnų.

Šiuo metu mėginama atsekti visus, kurie lankėsi šiam turguje.

Nerimauti dėl naujos viruso bangos verčia tai, kad koronavirusas pirmiausia ir išplito iš vieno turgaus Kinijos centriniame Uhano mieste. Naujausias protrūkis vėl iškėlė klausimą dėl higienos laikymosi maisto tiekimo grandinėje.

Valstybinė žiniasklaida skelbia, kad viruso buvo rasta ant pjaustymo lentų, ant kurių buvo dorojama lašiša. Dėl to didieji prekybos tinklai išėmė lašišą iš apyvartos.

Pekino valdžia taip pat nurodė visame mieste prekybos centruose, sandėliuose ir maitinimo įstaigose patikrinti šviežią ir šaldytą mėsą, paukštieną bei žuvį. „Žmonės yra išsigandę“, – agentūrai AFP sakė viename centriniame miesto truguje pomidorus ir vyšnias pardavinėjęs prekeivis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai pirkeja

o ne pardaveja.

Anonimas

Vaje koks kompetetingas pomidorų pardavėjas...tai ne mūsiškiai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS