Penkių Vokietijos oro uostų apsaugos darbuotojų streikas sutrikdys keliones | KaunoDiena.lt

PENKIŲ VOKIETIJOS ORO UOSTŲ APSAUGOS DARBUOTOJŲ STREIKAS SUTRIKDYS KELIONES

Ketvirtadienį penkiuose Vokietijos oro uostuose dėl aviacijos saugumo darbuotojų streikų bus sutrikdyti dešimčių tūkstančių keleivių kelionių planai.

Pasak profesinės sąjungos „Verdi“ atstovo, ketvirtadienį prasidėjo visos dienos aviacijos saugumo darbuotojų streikas Hamburgo, Štutgarto, Karlsrūhės / Baden-Badeno, Kelno ir Berlyno oro uostuose. Profesinė sąjunga paragino tęsti streikus ir penktadienį .

Oro uostų asociacijos ADV skaičiavimais, ketvirtadienį veikiausiai bus atšaukta daugiau nei 580 skrydžių, tai paveiks 90 tūkst. keliautojų.

Penktadienį aviacijos saugumo darbuotojai streikuos Hanoveryje, Dortmunde, Vyze, Drezdene ir Leipcige bei vėl Karlsrūhėje / Baden-Badene.

„Verdi“ taip pat paragino personalo ir prekių bei krovinių kontrolės darbuotojus streikuoti nuo ketvirtadienio 4 val. iki penktadienio 6 valandos. Tai daugiausia paveiks krovinius.

Didžiausias Vokietijos Frankfurto oro uostas ketvirtadienį ir penktadienį nebus paveiktas aviacijos saugumo darbuotojų streikų, tačiau ten ir Miunchene vis tiek gali būti vėlavimų ir skrydžių atšaukimų dėl antradienį ir trečiadienį vykusio dviejų dienų oro linijų „Lufthansa“ įgulų streiko.

Kolektyvinės derybos susijusios su maždaug 25 tūkst. privačių saugos paslaugų teikėjų darbuotojų darbo sąlygomis. Jie Vokietijos federalinės policijos pavedimu tikrina keleivius, darbuotojus ir bagažą prie įėjimų į saugumo zoną.

Penki derybų ratai kol kas nedavė rezultato. „Verdi“ reikalauja per metus padidinti valandinį atlyginimą, o už viršvalandžius mokėti nuo pirmos valandos. Šeštasis derybų su „Verdi“ ratas numatytas kovo 20 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Prieš keleta metu ir Paryžiaus Šarlio de Golio apsauginiai streikavo, tai juos pakeite kitais ir streikuotoju neliko

SUSIJUSIOS NAUJIENOS