Pentagonas sumažins kontingentus Irake ir Afganistane iki 2,5 tūkst. karių | KaunoDiena.lt

PENTAGONAS SUMAŽINS KONTINGENTUS IRAKE IR AFGANISTANE IKI 2,5 TŪKST. KARIŲ

  • 2

Laikinasis JAV gynybos sekretorius Christopheris Milleris (Kristoferis Mileris) antradienį oficialiai paskelbė planus sumažinti amerikiečių karinius kontingentus Irake ir Afganistane, kiekvienoje šalyje paliekant po 2,5 tūkst. karių.

Pasak Pentagono vadovo, šis žingsnis išpildo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) pažadą sugrąžinti karius namo, kai bus užtikrintas pakankamas JAV ir jų sąjungininkių saugumas.

Naujasis planas reiškia, kad karių išvedimas iš Afganistano ir Irako D. Trumpo kadencijos paskutiniosiomis dienomis bus paspartintas, nors kai kurie aukšto rango kariškiai pasisakė už lėtesnį ir tvarkingesnį pasitraukimą.

D. Trumpas iki šiol nėra pripažinęs savo pralaimėjimo rinkimuose demokratui Joe Bidenui (Džo Baidenui), perimsiančiam Baltuosius rūmus sausio 20-ąją, likus vos penkioms dienoms iki šio karių išvedimo etapo pabaigos.

Ch. Milleris sakė, kad vadai ir patarėjai pritarė išvedimo planui, pagal kurį bus sumažintas kontingentas Afganistane, šiuo metu turintis daugiau kaip 4,5 tūkst. karių, taip pat kontingentas Irake, turintis apie 3 tūkst. karių.

Pentagono vadovas apie šį sprendimą paskelbė per spaudos konferenciją, bet į žurnalistų klausimus neatsakinėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nkvd

won okupantai

Skaitytojas

Soldiers must be withdrawed fully and must be deployed in the Baltic states where is a danger from Russia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS