Peru teismas nusprendė, kad buvęs prezidentas P. Kuczynskis turi būti sulaikytas | KaunoDiena.lt

PERU TEISMAS NUSPRENDĖ, KAD BUVĘS PREZIDENTAS P. KUCZYNSKIS TURI BŪTI SULAIKYTAS

  • 0

Peru sostinės Limos teismas nusprendė, kad baudžiamojoje byloje dėl korupcijos figūruojantis buvęs šalies prezidentas Pedras Pablas Kuczynskis (2016-2018) turi būti sulaikytas.

Tai trečiadienį pranešė laikraštis „El Comercio“.

Teismas davė nurodymą sulaikyti eksprezidentą dešimčiai dienų. Į kardomojo kalinimo kamerą taip pat turi būti uždaryti P. P. Kuczynskio sekretorė Gloria Kisic Wagner ir jo vairuotojas Josė Luisas Bernaola. Jų namuose bus atliktos kratos. Tokių kardomųjų priemonių prašė specialusis prokuroras Josė Domingas Perezas.

Anksčiau teismas uždraudė eksprezidentui išvykti iš šalies, kol bus baigtas bylos tyrimas. 2017 metų pabaigoje paaiškėjo, kad nuo 2004 iki 2013 metų Brazilijos statybos korporacija „Odebrecht“ pervedė bendrovėms, susijusioms su P. P. Kuczynskiu - tuo laikotarpiu jis buvo ekonomikos ministras ir premjeras, - apie 4,8 milijono dolerių „už konsultavimo paslaugas“. Politikas neigia jam pateiktus kaltinimus dėl kyšių ėmimo.

2018 metų kovą Peru Kongresas (vienerių rūmų parlamentas) priėmė P. P. Kuczynskio atsistatydinimą iš valstybės vadovo posto. Jo pareigas perėmė Martinas Albertas Vizcarra, kuris P. P. Kuczynskio administracijoje buvo pirmasis viceprezidentas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS