Pietų Korėja dėl pandemijos laikinai įšaldo bevizio režimo programas | KaunoDiena.lt

PIETŲ KORĖJA DĖL PANDEMIJOS LAIKINAI ĮŠALDO BEVIZIO REŽIMO PROGRAMAS

Baimindamasi įvežtinių koronainfekcijų atvejų didėjimo, Pietų Korėja dar labiau griežtina įvažiavimą į šalį. Ministras pirmininkas Chung Sye Kyunas trečiadienį paskelbė, kad laikinai įšaldomos bevizio režimo programos. Taip pat nebus išduodamos naujos vizos piliečiams iš tų šalių, kurios dėl pandemijos draudžia atvykti pietų korėjiečiams. Formalus sprendimas šiais klausimais bus paskelbtas vėliau.

Praėjusiomis savaitėmis Pietų Korėjoje smarkiai sumažėjo naujų Sars-CoV-2 infekcijų. Tačiau žinyboms ir toliau nerimą kelia iš užsienio atvykstančių infekuotųjų srautas. Tiesa, dauguma jų yra pietų korėjiečiai, grįžtantys iš valstybių, kuriose plinta virusas. Visi atvykstantys iš JAV ir Europos turi dvi savaites karantinuotis.

„Pozityviu signalu“ sveikatos tarnybos vadina tai, kad naujų infekcijų skaičius šalyje tris dienas iš eilės yra tik apie 50. Antradienį registruoti 53 atvejai, dviem ankstesnėms dienomis jų buvo po 47. Bendras infekuotųjų skaičius padidėjo iki 10 384. Su Covid-19 siejamų mirčių padaugėjo 8 iki 200.

Pietų Korėja dėl savo testavimo apimčių laikoma pavyzdžiu kovoje su koronavirusu.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS