Pietų Osetija ima pavyzdį iš Europos Sąjungos | KaunoDiena.lt

PIETŲ OSETIJA IMA PAVYZDĮ IŠ EUROPOS SĄJUNGOS

Pietų Osetijos prezidentas Eduardas Kokoity ketvirtadienį pareiškė, kad jo separatistinė respublika niekada neatsisakys nepriklausomybės ir kad integracija su Rusija būtų galima pagal ES pavyzdį.

"Mes jau niekada nebebūsime Gruzijos sudėtyje ir niekada neatsisakysime savo nepriklausomybės, - sakė E.Kokoity. - Rusija yra mūsų strateginė partnerė ir mes, žinoma, nusiteikę tolesnei integracijai su šia didžia šalimi. Tačiau aš nekalbu apie stojimą į Rusiją. Yra ir kitų integracijos kelių. Pavyzdžiui, Europos Sąjunga. Nepaisant integracijos procesų Europoje, nė viena ES šalis neprarado savo nepriklausomybės."

"Rusija kuria su Pietų Osetija abipusiai naudingus ir abipusiai pagarbius tarpvalstybinius santykius. Šiuo metu rengiasi pasirašyti 38 tarpvalstybinius susitarimus, - sakė Pietų Osetijos lyderis. - Rusija išgelbėjo mūsų mažą liaudį, padeda kelti mūsų ekonomiką. Mes drauge visiems laikams, bet dar kartą noriu pabrėžti: tai nereiškia, kad mūsų šalis gali atsisakyti nepriklausomybės, pasiektos išliejus daug kraujo."

Kalbėdamas apie padėtį prie sienos de facto su Gruzija, E.Kokoity nurodė: "Tbilisis neatsisako agresyvių veiksmų. Kol kas apie didelį karą nekalbama, bet Tbilisis ir toliau aštrina situaciją nenutraukdamas provokacijų. Mums nerimą kelia ir tai, kad JAV toliau ginkluoja Gruziją. Šiandien Gruzija turi didesnį karinį potencialą, nei praėjusių metų rugpjūtį."

"Viešai Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis kalba apie taiką, bet mes prisimename, kad keturios valandos iki agresijos prieš Pietų Osetiją pradžios pernai rugpjūtį gruzinų prezidentas darė labai taikingus pareiškimus. Todėl mes pasirengę bet kokioms provokacijoms", - pridūrė E.Kokoity.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS