Po incidento Sirijoje – pirmasis V. Putino ir B. Netanyahu susitikimas | KaunoDiena.lt

PO INCIDENTO SIRIJOJE – PIRMASIS V. PUTINO IR B. NETANYAHU SUSITIKIMAS

  • 4

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahu) sekmadienį paskelbė susitiksiąs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu aptarti veiksmų koordinavimą Sirijoje po to, kai įtampą tarp šalių sukėlė netyčinis rusų lėktuvo numušimas.

B. Netanyahu sakė kalbėjęsis su V. Putinu, ir šalių lyderiai esą sutiko „susitikti artimiausiu metu, kad būtų pratęstas svarbus karinių saugumo veiksmų koordinavimas“.

Nors B. Netanyahu su V. Putinu nuo rugsėjo 17 dieną įvykusio incidento telefonu kalbėjosi mažiausiai tris kartus, šis susitikimas bus pirmasis po lėktuvo numušimo, kuomet Izraelio ir Rusijos vadovai susitiks akis į akį.

Numušus žvalgymo lėktuvą žuvo 15 rusų karių, o Maskva dėl incidento apkaltino Izraelį.

Rusijos žvalgymo lėktuvą Il-20 numušė sirų oro erdvės gynybos pajėgų raketos virš Viduržemio jūros. Maskva pareiškė, kad raketa buvo paleista į Izraelio naikintuvus, tuo metu dalyvavusius antskrydyje prieš taikinius Sirijos Latakijos provincijoje, ir kad izraeliečiai neva tyčia prisidengė rusų lėktuvu.

Tačiau Izraelio atstovai neigia šią rusų versiją ir teigia, kad Rusijos lėktuvo numušimo metu Izraelio lėktuvai jau buvo grįžę į savo šalies oro erdvę.

Rusija, savo ruožtu, ėmėsi naujų priemonių saugoti savo kariuomenę Sirijoje, o Izraelis baiminasi, kad dėl šių priemonių šalis bus priversta riboti smūgius prieš, jų pačių žodžiais, Irano ir „Hezbollah“ taikinius Sirijoje.

Tiek Iranas, tiek „Hezbollah“, kuriuos Izraelis laiko priešais, remia Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) režimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

fui

O, nacistu suvaziavimas, du banditai ciulpe vienas kito pimpius

viskas

tik del ivaizdzio ir lektuvas pofyg su pilotu svarbu teritorijos ir ju dalybos matosi is patenkintu fizionomiju.....

Kai ateis robotai

Rusija dalins
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS