Po keturių dešimtmečių meras pagaliau prisipažino: aš – gėjus | KaunoDiena.lt

PO KETURIŲ DEŠIMTMEČIŲ MERAS PAGALIAU PRISIPAŽINO: AŠ – GĖJUS

  • 22

Otavoje prasidedant gėjų renginių savaitei, Kanados sostinės meras prisipažino esąs homoseksualus.

„Aš – gėjus. Štai ir pasakiau arba, tiksliau, parašiau. Ištarti šiuos du žodžius man prireikė beveik keturių dešimtmečių, bet, kaip sakoma, geriau vėliau negu niekada“, – rašoma laikraštyje „Ottawa Citizen“ šeštadienį paskelbtame mero Jimo Watsono (Džimo Votsono) laiške. 

Pasak 58-erių politiko, miestui vadovaujančio nuo 2010 metų, jis buvo drovus paauglys, kuriam buvo sunku susirasti draugų, nes dažnai kraustėsi gyventi kitur ir keitė mokyklas.

Tai buvo praėjusio amžiaus aštuntasis dešimtmetis, „kai beveik nebuvo galimybių ieškoti patarimo arba pagalbos, ar tiesiog pasikalbėti“.   

Pasak J. Watsono, baigęs universitetą jis visa galva paniro į darbą. 2003–2010 metais jis buvo provincijos įstatymų leidėjas, dirbo miesto taryboje ir ėjo provincijos vyriausybės ministro pareigas.

Mano nenoras neleido man gyventi tokio meilės ir nuotykių kupino gyvenimo, kokį gyvena žymiai už mane drąsesni mano draugai gėjai.

„Žvelgdamas atgal į savo gyvenimą, į praeitį, (matau, kad) padariau didelę klaidą, neprisipažindamas anksčiau“, – rašo meras.

„Mano nenoras neleido man gyventi tokio meilės ir nuotykių kupino gyvenimo, kokį gyvena žymiai už mane drąsesni mano draugai gėjai“, – pridūrė jis.

Politikas pažymėjo, kad savo homoseksualumo viešai nepripažinę žmonės neturėtų jaustis skubinami tą padaryti, tačiau įspėjo juos „nelaukti 40 metų“. 

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau (Džastinas Triudo) pagyrė J. Watsoną už „drąsius žodžius“, kurie, pasak premjero, „įkvėps Otavos piliečius – ir visus kanadiečius –  jaustis laisvais ir būti savimi“.

Sekmadienį Otavoje prasideda visą savaitę truksiantys „Capital Pride“ renginiai, organizuojami vietos LGBTQ bendruomenės. 

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Hmm

Idomu kodel pederastus pravardziuoja gejais?

...

Kai Klinton truputį su Levinski, tai - SKANDALAS, kai šis visą laiką MELAVO, tai... - nuo kada IŠKRYPIMAS tapo norma?

Anonimas

Dar vienas išsigimėlis išlindo...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS