Po A. Navalno mirties ES ketina inicijuoti naujas sankcijas Rusijai | KaunoDiena.lt

PO A. NAVALNO MIRTIES ES KETINA INICIJUOTI NAUJAS SANKCIJAS RUSIJAI

Vokietija ir kitos ES šalys po Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno mirties ketina inicijuoti naujas sankcijas Rusijai. Tam bus pasitelktas specialus ES sankcijų instrumentas, skirtas bausti už sunkius žmogaus teisių pažeidimus, pirmadienį Briuselyje prasidėjus ES užsienio reikalų ministrų susitikimui sakė Vokietijos diplomatijos vadovė Annalena Baerbock.

Šis instrumentas jau buvo naudotas siekiant nubausti Rusijos valstybės funkcionierius už A. Navalno įkalinimą. Įvedus baudžiamąsias priemones, įšaldomas sankcionuojamų asmenų turtas ES, jie negali atvykti į Bendrijos šalis bei turėti verslo reikalų su ES piliečiais.

ES užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis, be to, pirmadienį pareiškė, jog siūlys ES šalių užsienio reikalų ministrams ES sankcijų instrumentą, skirtą bausti už sunkius žmogaus teisių pažeidimus, pervadinti „Navalno žmogaus teisių sankcijų režimu“. Jis į ES užsienio reikalų ministrų susitikimą pakvietė ir A. Navalno našlę Juliją Navalnają.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

Rusai seniai bb padėjo ant tos geiropos sankcijų. Navalnas jau gatavas, nebeatgaivins net ir šveicarų klinikos. Prisikudakavo gaidelis.

yra vienintele

efektyvi sankcija,visus rusus kurie karuo prasidejus atvyko i europa grazinti athal putleriui per 48 val . Tai ir karas per pora savaiciu pasibaigtu,o daba putleris padejas any Jusu sankciju .

Matyt

Patys tik 3 raketas turi , ir tyli . Apvoginėjo Nato , kad tik valdžioj išlikt . Tai kuo jie nuo rašistū skiriasi ? Netoli nuėjo per 80 metų .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS