Po „Wagner“ sukilimo Maskvoje vis dar taikomos saugumo priemonės | KaunoDiena.lt

PO „WAGNER“ SUKILIMO MASKVOJE VIS DAR TAIKOMOS SAUGUMO PRIEMONĖS

  • 0

Sekmadienį Maskvoje tebegalioja „antiteroristinės operacijos režimas“, praėjus dienai po dramatiškos saugumo krizės prezidentui Vladimirui Putinui, kai „Wagner“ samdiniai grasino šturmuoti Rusijos sostinę.

Kremlius šeštadienį paskelbė, kad „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas, vadovavęs sukilimui, bus išsiųstas į Baltarusiją. Šis susitarimas pasiektas tarpininkaujant autoritariniam baltarusių prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai.

Sekmadienį J. Prigožino buvimo vieta nebuvo žinoma, tačiau Maskva pareiškė, kad kaltinimai ginkluotu sukilimu jam bus panaikinti, o jo kovotojai taip pat nebus persekiojami.

J. Prigožinas, kuris šeštadienį „Telegram“ garso žinutėmis informavo visuomenę apie „Wagner“ maištą, dar nepasakė, kada išvyks iš savo šalies į Kremliaus sąjungininkę Baltarusiją.

Šeštadienį Maskvoje buvo įvestas antiteroristinis režimas, nes J. Prigožino pajėgos, atrodo, artėjo prie sostinės, o institucijos paprašė gyventojų apriboti keliones.

Maskvos valdžia taip pat pranešė, kad pirmadienį paskelbta nedarbo diena, siekiant apriboti judėjimą mieste, saugumo sumetimais liks galioti.

Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pietiniame Rostovo prie Dono mieste, kurį „Wagner“ kariai paliko vėlai šeštadienį, anksčiau užėmę pagrindinį kariuomenės štabą, eismas atnaujintas įprastu režimu.

Ji parodė, kaip darbininkai valo gatves prie karinės būstinės ir prie vietos cirko vartų, kur dieną prieš tai įstrigo tankas.

Kalugos srities, esančios į pietus nuo Maskvos, valdžia šeštadienį pranešė, kad pradeda atšaukti kelių eismo apribojimus, įvestus siekiant sustabdyti „Wagner“ maištą.

Pietiniame Voronežo mieste, kur kariuomenė dieną prieš tai teigė vykdžiusi kovą, gelbėjimo tarnybos užgesino didžiulį gaisrą naftos bazėje, kuri degė per maištą.

Valdžios institucijos nepaaiškino gaisro priežasties, o socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizduose matyti didelis juodas dūmų debesis. Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad prieš sprogimą netoliese buvo sraigtasparnis.

Gairės: karas Ukrainoje, Maskva, Jevgenijus Prigo=inas, saugumo priemonės
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS