Per pokalbį su S. Lavrovu A. Blinkenas paragino nedelsiant paleisti JAV žurnalistą | KaunoDiena.lt

PER POKALBĮ SU S. LAVROVU A. BLINKENAS PARAGINO NEDELSIANT PALEISTI JAV ŽURNALISTĄ

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) sekmadienį per pokalbį su Rusijos kolega Sergejumi Lavrovu paragino „nedelsiant paleisti“ Rusijoje dėl kaltinimų šnipinėjimu sulaikytą JAV žurnalistą, pranešė jo atstovas spaudai.

A. Blinkenas „išreiškė didelį Jungtinių Valstijų susirūpinimą dėl to, kad Rusija sulaikė JAV pilietį žurnalistą. Sekretorius paragino jį nedelsiant paleisti“, sakoma JAV valstybės departamento atstovo Vedanto Patelio pareiškime ir priduriama, kad aukščiausio rango JAV diplomatas taip pat paragino Maskvą paleisti kitą sulaikytą amerikietį – Paulą Whelaną (Polą Vilaną).

Saugumo agentai trečiadienį sulaikė „The Wall Street Journal“ žurnalistą Evaną Gershkovichą (Evaną Gerškovičą), pranešė laikraštis.

JAV pareigūnai ir Vakarų žiniasklaida turėtų susilaikyti nuo komentarų dėl šią savaitę įvykusio JAV žurnalisto E. Gershkovicho arešto, pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriui per sekmadienį vykusį pokalbį.

Rusijos užsienio reikalų ministerija taip pat nurodė, kad S. Lavrovas pasakė A. Blinkenui, kad „jo tolesnį likimą nustatys teismas“, turėdamas omenyje E.Gershkovichą, kuris buvo sulaikytas dėl kaltinimų šnipinėjimu.

Gairės: karas Ukrainoje, JAV žurnalistas, Sergejus Lavrovas, Antony Blinkenas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS